Limburg Helpt-actie groot succes: 35.237 jassen ingezameld

Algemeen Leudal Maasgouw Nederweert Reageer 3 min. leestijd
Foto: L1 - Dion Moonen

Na een maand inzamelen is de actie Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart ten einde. In een samenwerking tussen L1, de Stichting Samen voor Maastricht en alle Limburgse gemeenten werden ruim 35.237 warme winterjassen ingezameld.

Gedurende de maand oktober stroomden jassen vanuit alle hoeken van Limburg binnen, ook vanuit Weert. Mensen, bedrijven en scholen zette zich in door nieuwe en gebruikte winterjassen te doneren of in te zamelen. In elke gemeente werden inzamelpunten ingericht en ook bij mensen thuis ontstonden bergen van jassen, allemaal voor de actie. Het eindresultaat overtrof alle verwachtingen.

“Het is niet in woorden uit te drukken hoe mooi het is dat zóveel Limburgers zich de moeite hebben genomen een jas in te leveren. Nog belangrijker is dat al die mensen ook even denken aan een ander, aan degene die hem deze winter gaat dragen. Al die mensen maken het verschil.” – Manon Machiels, Stichting Samen voor Maastricht.

De ingezamelde jassen worden nu zoveel mogelijk in de eigen gemeentes verdeeld. De rest wordt verdeeld via Kledingbank Limburg. Met deze actie worden duizenden mensen die het momenteel erg zwaar hebben geholpen aan een warme winterjas.

“Iets doen voor mensen die het minder hebben. Dat blijft nodig en het is mooi om te zien dat Limburg zo massaal gehoor heeft gegeven aan de oproep. Het lijkt een klein gebaar, want het is ‘maar’ een jas, maar het zegt veel over de bereidwillig- en saamhorigheid in onze provincie. Het hoort ook bij L1. Met onze goede doelenacties, zoals in het verleden het initiatief voor de Voedselbank en nu ook weer, laten we zien dat L1 Limburg en Limburgers met elkaar verbindt. Juist op de momenten dat het keihard nodig is.” – Branko Eijssen, directeur L1.

Aandacht voor armoede

De actie zorgt ervoor dat elke gedoneerde winterjas een tweede leven krijgt. Het initiatief was echter niet alleen het mensen voorzien van de broodnodige warmte deze winter, maar de initiatiefnemers vragen er ook aandacht en bewustwording mee voor armoede en bestaanszekerheid. De actie was letterlijk en figuurlijk een kapstok om hier aandacht voor te vragen.

Slotshow op L1 TV

Het eindresultaat van de actie werd op maandag 30 oktober bekend gemaakt tijdens een grote slotshow in het Theater aan het Vrijthof. Tijdens deze show, die live te volgen was op L1 TV en alle andere L1 kanalen, schoven de initiatiefnemers aan, werden mensen die in actie zijn gekomen geïnterviewd en kwamen mensen die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken aan het woord.

De actie Limburg Helpt: Geef een jas, verwarm een hart was de hele maand oktober te volgen op alle kanalen van L1. Alles is terug te vinden op L1.nl/LimburgHelpt

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie