Mijn Huis op Maat: gratis woonadvies voor senioren

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Afbeelding uit video Mijn Huis op Maat

Sinds 2022 kunnen inwoners van de gemeente Weert bij Punt Welzijn terecht voor gratis woonadvies met betrekking tot veilig wonen. De huisbezoeken worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Rotary Club Weert-Land van Horne. 

Veiligheid in eigen woning

De meeste mensen zullen, wanneer ze ouder worden, gewoon moeten blijven wonen in hun huidige woning. Door veranderde regelgeving en omstandigheden is een plek in het verzorgingshuis geen vanzelfsprekendheid meer. Daardoor is iedereen zelf verantwoordelijk geworden voor de veiligheid in zijn woning. 

Er zijn veel slimme en (vaak) kleine oplossingen waarmee je je woning kunt verbeteren, zodat je huis zo lang mogelijk je thuis kan blijven. Als je het hebt over veilig wonen kun je onder andere denken aan inbraakpreventie, valpreventie en brandveilig wonen. De inzet van slimme apparatuur, zoals slimme verlichting, kan de veiligheid in een woning ook vergroten.

Mijn Huis op Maat

Om een beter beeld te krijgen van hoe zo’n huisbezoek in zijn werk gaat, is er in samenwerking met Rotary Club Weert – Land van Horne, Gemeente Weert en Punt Welzijn een video opgenomen. Deze is te zien op www.puntwelzijn.nl/veiligwonen.

Op de website www.mijnhuisopmaat.nl kun je zelf de huistest invullen om een digitaal woonadvies te krijgen. Ook zijn hier veel praktische tips en adviezen met betrekking tot veilig wonen te vinden. Voor gratis woonadvies kun je je contact opnemen met Marion van den Bercken van Punt Welzijn via telefoonnummer 0495-697900 of een e-mail sturen naar [email protected] onder vermelding van je contactgegevens.

Video

Langer comfortabel en veilig wonen om je huis nog langer je thuis te laten zijn: de woonadviseurs van het project Mijn Huis Op Maat adviseren je graag over de mogelijkheden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie