Petitie megaloodsen wordt woensdag overhandigd aan burgemeester

Aanstaande woensdag 25 oktober om 19:30 uur zal de petitie tegen de bouw van megaloodsen in Kanaalzone II worden overhandigd aan burgemeester Vlecken.

De burgemeester zal de petitie in ontvangst nemen in zijn hoedanigheid als voorzitter van de gemeenteraad. De raadsvergadering is openbaar en geïnteresseerden kunnen de overhandiging van de petitie bijwonen. Tevens is het bij een raadsvergadering mogelijk om in te spreken. Hiervoor dien je wel contact op te nemen met de griffie van de gemeente Weert.

De petitie heeft meer dan 1.750 ondertekenaars verzameld die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid, de toegenomen drukte en de aantasting van het landschap. Als de megaloodsen worden gebouwd, zullen er dagelijks meer dan duizend extra vrachtwagens door Weert rijden. Dit zal volgens de initiatiefnemers resulteren in frequente verkeersopstoppingen op de Ringbaan-Noord bij Boshoven gedurende grote delen van de dag. Bovendien zullen middelbare scholieren uit Boshoven en Budel geconfronteerd worden met aanzienlijk meer verkeer en daarmee verhoogd gevaar op hun schoolroute.

De initiatiefnemers stellen dat grootschalige loodsen zoals deze beter passen op Kampershoek 2.0, dichtbij de snelweg, in plaats van aan de rand van een bos en een woonwijk.

Bekijk de petitie: https://petities.nl/petitions/vestig-geen-megaloodsen-in-weert-west-voor-veilige-schoolroutes-en-een-open-ringbaan