Hof van Keent wil uitbreiden met o.a. een dagbesteding voor jongeren

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Hof van Keent in Weert heeft uitbreidingsplannen. Niet alleen het restaurant en het terras moeten worden vergroot, ook staat een dagbesteding voor jongeren met een beperking op het verlanglijstje. De plannen zijn inmiddels ingediend bij de gemeente Weert. Als alle procedures succesvol doorlopen zijn kan ergens in het voorjaar begonnen worden met de werkzaamheden.

Dagbesteding

Momenteel is een aantal jongeren met een beperking via PSW bij Hof van Keent werkzaam. Zij houden de moestuin bij waar het restaurant een groot deel van haar groenten en kruiden vandaan haalt. Ook is een aantal jongeren via de participatiewet bij het restaurant werkzaam. Dat is een regeling die ervoor moet zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een beperking.

Speciaal voor deze medewerkers zijn er plannen voor een dagbesteding. Hof van Keent wil deze zelf gaan beheren. “Wel in samenwerking met PSW, dus als onderaannemer”, zo vertelt mede-eigenaar Alex Steijvers. Het is de bedoeling dat er een ruimte gebouwd gaat worden, net achter het restaurant.

Uitbreiding

Ook willen Hof van Keent graag haar restaurant met 33 vierkante meter uitbreiden. “Zodat we zowel in de zomer als in de winter hetzelfde aantal gasten kunnen voorzien van een mooie plek”. Steijvers vertelt dat dan een extra horecamedewerker aangetrokken zou kunnen worden.

Buren ontlasten

Eén van de huidige terrassen ligt dicht bij de tuin van de buren. Zij ervaren daardoor geluidsoverlast. “Daar zijn we ons zelf van bewust. Dat willen we daar weg gaan halen”. Het is de bedoeling dat het bestaande terras verlengd wordt waardoor de buren ontlast worden, zo vertelt Steijvers.

Taakverdeling

Tot begin dit jaar waren Tom Heijmans en zijn partner Steffie de eigenaren van Hof van Keent. Remco Peeters, chefkok bij Hof Keent, en Alex Steijvers hebben zich bij hen aangesloten en is per 1 april jl. de ondernemingsvorm van het restaurant veranderd in een VOF, een vennootschap onder firma. Peeters richt zich op de keuken, Steijvers houdt zich bezig met het restaurant en de bediening en Heijmans focust zich op de tuin van Hof van Keent. Samen met de jongeren zorgt hij ervoor dat er verse producten uit deze riante moestuin komen die in de keuken verwerkt kunnen worden tot gerechten.

In deze video vertelt Alex Steijvers over de uitbreidingsplannen en over wanneer hij verwacht dat de werkzaamheden bij Hof van Keent afgerond zouden kunnen zijn: https://youtu.be/eZScJCvhpGo.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie