Veldeke Poëzieprijs voor Har Sniekers uit Thorn

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd
Ingestuurde foto

Tijdens een geanimeerde finaleavond in het Keenter Hart werden de prijzen uitgereikt voor de Veldeke Poëzieprijs, editie 2023. Het aantal inzendingen lag fors hoger dan bij de eerste editie in 2022. In totaal stuurden 27 schrijvers uit geheel Midden-Limburg een of meerdere werken in.

De 90-jarige An Cuijpers uit Ospel stal de show met haar gevoelige voordracht van ‘Hertsvreendin’. Volgens juryvoorzitter Frits Nies waren er relatief veel gedichten met een ernstige toon, over ziekten, overlijden, enz. Hij adviseerde om de humor niet uit het oog te verliezen.

Het programma werd opgeluisterd door de geweldige zang van Esther Snijders uit Stramproy. Tevens ging op deze sfeervolle avond de fonkelnieuwe website van Veldeke Wieërt de lucht in.

Als afsluiting maakte Veldeke-voorzitter Giel Bruijnaers de uitslag bekend en reikte hij de prijzen uit. Winnaar werd Har Sniekers uit Thorn. Een tweede plaats was er voor Paul Caquelein uit Herten en de derde plek ging naar Marjan Kilkens uit Haelen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie