Waterhuishouding in de wijk Graswinkel behoeft nog wat aandacht

Algemeen Weert 5 reacties 1 min. leestijd

In de de wijk Graswinkel loop je nog steeds het risico om natte voeten te krijgen, vooral als je een wandeling rond de vijver maakt. Het regenachtige herfstweer heeft geleid tot een overstroming van de vijver.

Dat is echter niet het enige probleem. Het overtollige regenwater kan niet meer worden afgevoerd naar de waterberging aan de Koekoeksweg. Als gevolg daarvan sprong een putdeksel naast de Ringbaan-Oost open, waardoor het water nu omhoog komt.

Het water zoekt een weg naar beneden en stroomt vervolgens in de Graswinkelvijver. Tot nu toe lijken de gevolgen minder ernstig dan de overstroming in juni van dit jaar.

De overstroming afgelopen zomer werd veroorzaakt door een enthousiaste bever die een dam had gebouwd. Het is nog niet duidelijk of dit opnieuw de oorzaak is. Hoe dan ook, de waterhuishouding verdient de nodige aandacht en een medewerker van de gemeente Weert heeft de situatie al ter plaatse bekeken.


Dit bericht is tot stand gekomen na een tip van een WdG-bezoeker. Heb je ook iets opmerkelijks gezien? Laat het dan weten via het contactformulier op de website of in de gratis app van WdG.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties