Enthousiaste bever veroorzaakte overstroming vijver Graswinkel

11 reacties

Vorige week werden bewoners van de wijk Graswinkel in Weert opgeschrikt door een onverwachte overstroming van de vijver in hun wijk. Na onderzoek heeft de gemeente nu de oorzaak van dit incident kunnen achterhalen. Het blijkt dat de overstroming te wijten is aan een natuurlijk fenomeen: een beverdam.

De hevige regenval van die week zorgde ervoor dat het waterpeil snel steeg in de Graswinkelvijver. Normaal gesproken zou het overtollige water worden afgevoerd via de groene waterbuffer, maar dit was niet mogelijk vanwege de aanwezigheid van een beverdam. Deze dam, gebouwd door een enthousiaste bever, blokkeerde de afvoerkanalen, waardoor het waterpeil steeg en uiteindelijk de overstroming veroorzaakte.

Tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie heeft wethouder Winters dit ongebruikelijke incident toegelicht. Ze gaf aan dat er geen verdere onderzoeken nodig zijn, omdat de aanwezigheid van de beverdam de directe oorzaak van de overstroming was.

Om toekomstige overstromingen te voorkomen, gaat de gemeente kijken wat ze kunnen doen om een nieuwe beverdam te voorkomen. Momenteel wordt er ook een regenwaterriolering aangelegd, waarbij de Graswinkelvijver zal fungeren als een belangrijk afvoerpunt voor regenwater uit de omliggende wijken van Weert-Zuid.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
11 reacties