21-jarige inzittende van huurauto aangehouden

Woensdag, kort voor middernacht, heeft de politie een aanhouding verricht op de Ringbaan-Zuid in Weert. De aanhouding vond plaats tijdens een controle van een huurauto op basis van de wegenverkeerswet.

In de auto bevonden zich drie personen, maar een van hen kon zich niet legitimeren, zo meldt een woordvoerster van de politie vandaag. Na nader onderzoek bleek het te gaan om een 21-jarige vrouw uit de gemeente Weert.

De auto waarin de vrouw zich bevond betrof een huurauto. De persoon die de auto had gehuurd was niet een van de inzittenden op dat moment. De politie besloot de auto naar het politiebureau te brengen, omdat alleen de huurder gerechtigd is om de auto te besturen.

De huurder werd opgeroepen om de auto op te halen, terwijl de andere twee inzittenden te voet hun weg moesten vervolgen.