Steunpunt Meer- en Hoogbegaafdheid Weert e.o.

Plaats een reactie

Vanaf het schooljaar 2022/2023 werken de basisscholen binnen het Samenwerkingsverband Primair onderwijs Weert en omstreken samen aan een gemeenschappelijke aanpak voor de ondersteuning van hun Meer- en Hoogbegaafde (MHB) leerlingen.

Het Steunpunt MHB is een plek waar scholen terecht kunnen met vragen over het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen. Het Steunpunt is gevestigd op Basisschool Swartbroek. Het team van specialisten biedt ondersteuning aan teams, leerkrachten en individuele leerlingen op de scholen. Een ander onderdeel van het Steunpunt is BreinZijn, een voorziening waar onderwijs geboden kan worden. 

Sinds vorig schooljaar is er ook een naschools aanbod voor de begaafde leerling. Het voornaamste doel van dit aanbod is het ontmoeten van en samenwerken met gelijkgestemden. Er worden een aantal verschillende activiteiten aangeboden zoals het Crealab, een spellenmiddag met smartgames en gezelschapsspellen en een schaakmiddag. Ook zijn de leerlingen regelmatig te vinden op het SparkTechLab om te leren programmeren en te werken met bijvoorbeeld drones of de Lego Mindstorms. 

Voor ouders worden er ouderontmoetingsmomenten georganiseerd op het Steunpunt. Hier worden ervaringen en vragen rondom begaafdheid besproken, zorgen gedeeld en wordt er vooral naar elkaar geluisterd. 

Wil jij in contact komen met het Steunpunt, dan kan dat via de IB-er van de school van je kind, of door een e-mail te sturen. Het Steunpunt is ook te vinden op Instagram.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie