Aannemer gevonden voor herinrichting kern Altweerterheide

Algemeen Altweerterheide Weert 1 reactie 2 min. leestijd

In april van dit jaar stemde de gemeenteraad van de gemeente Weert in met het ontwerp Gebiedsgerichte Aanpak Altweerterheide en het daarvoor benodigde budget van € 3.565.000 exclusief saneringskosten van € 85.000. Na dit besluit is het ontwerp verder uitgewerkt in een contract met tekeningen, waarvoor een aannemer werd gezocht. Deze is inmiddels gevonden: de opdracht wordt voor een bedrag van € 2.236.000 (exclusief btw) gegund aan KWS Infra B.V.

Gunning werkzaamheden

KWS Infra B.V. was een van de twee laagste van in totaal vijf inschrijvers voor de opdracht. De twee laagste inschrijvers zijn getoetst op geldigheid en rechtmatigheid, waarna uiteindelijk het lot heeft bepaald dat KWS Infra B.V. de werkzaamheden gegund krijgt. Nu het college van B&W heeft ingestemd met de opdrachtverstrekking, kan KWS Infra B.V. aan de slag met de uitvoering ervan.

Dit zal gebeuren vanaf januari of februari, tot naar verwachting juli 2024. Bewoners worden in november of december van dit jaar nog geïnformeerd over planning, fasering en bereikbaarheid middels een bewonersbrief en informatieavond.

Aantrekkelijk en veilig wonen in Altweerterheide

Het project heeft als doel het wonen in Altweerterheide, een dorpskern waarbij de prominente ligging in het Kempen~Broek naar voren komt (karakteristiek, natuurlijk en conform 30 km/u), aantrekkelijk en veilig te maken. Hiervoor wordt onder andere de bebouwde kom ingericht als 30 km/uur-zone, worden verhardingen vervangen, verdwijnt het beeld van een doorgaande weg (de Bocholterweg) en is er ruimte voor meer en gevarieerder groen. Het ontwerp kun je bekijken via: https://iwdg.nl/3U0wtqo (PDF, 82MB).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie