‘Art en Galerie’ in Beekstraat sluit na 30 jaar, maar de kunst blijft schitteren

Plaats een reactie

‘Art en Galerie’ in de Beekstraat sluit binnenkort haar deuren. Na dertig jaar op deze lokatie kunst tentoon gesteld te hebben vindt kunstenaar en mede-eigenaar Ton Piepers het welletjes. Over een paar maanden wordt hij tachtig jaar. Het iedere zaterdag in de galerie aanwezig te moeten zijn begint de Weerter kunstenaar zwaar te vallen. De nog aanwezige kunst wordt met 50 procent korting verkocht.

Beeldentuin blijft

Eigenlijk was het de bedoeling dat kunstenaar en mede-eigenaar Jan Mennen de galerie voort zou zetten. Door een samenloop van omstandigheden gaat dit niet door. Samen met Piepers had hij ook een galerie en beeldentuin in Roggel. De huur van die galerie werd door de verhuurder opgezegd omdat deze het pand wil verkopen. “Ton had toen al aangegeven om Weert op te zeggen. Helaas stopt het dus, als het gaat om de galerie ..”, aldus Mennen. “.. De beeldentuin ‘Op Dresen’ aan de Dresenstraat 20 in Roggel blijft wel bestaan”.

Gratis

Zo’n drie decennia geleden was Piepers op zoek naar een pand in de binnenstad van Weert waar hij, zolang er geen nieuwe winkel was gevestigd, kunstwerken kon etaleren. Aan de Beekstraat lag een winkelruimte met een grote etalage waarvan Albert Heijn destijds de eigenaar was. Piepers nam contact op met het hoofdkantoor in Zaandam en kreeg te horen dat hij het pand gratis mocht gebruiken totdat er een nieuw bestemming voor gevonden was. “Na dertig jaar is dat nog steeds niet. Inmiddels heeft het pand een nieuwe eigenaar maar we zitten nog steeds gratis hier”, zo vertelt hij.

In de opheffingsuitverkoop

Vanwege de leeftijd van Ton Piepers is het tijd om nu te stoppen met de galerie. In de galerie zijn kunstwerken van Piepers zelf maar ook van andere kunstenaars te koop. De werken die nu nog in de galerie hangen en staan zijn met 50 procent korting te koop. De kunst die overblijft gaat terug naar de makers. Piepers: “Die zijn niet ingekocht dus die worden allemaal door de kunstenaars teruggehaald. Van de kunstenaar zelf zijn er nog maar twee beelden en één schilderij te koop.

Tot en met zondag 26 november is de galerie nog open. Wie met een flinke korting een kunstwerk wil bemachtigen kan tot die tijd terecht aan de Beekstraat 35. Zaterdag 25 en zondag 26 november is de galerie open tussen 13.00 en 17.00 uur. Wie buiten deze tijden een kijkje wil komen nemen kan telefonisch contact opnemen met Ton Piepers (06 – 519 88 965) of Jan Mennen (06 – 810 39 850).

In deze video blikken we met Ton Piepers en Jan Mennen terug op 30 jaar ‘Art en Galerie’ in de Beekstraat en zien we welke kunstwerken nog met korting te koop zijn: https://youtu.be/iBGVKnloFgg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie