Basketbal Academie Limburg overklast Den Helder Suns

Algemeen Sport Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto door Jos van Moorsel

Afgelopen zaterdag wist Basketbal Academie Limburg in een goed gevulde sporthal Boshoven een mooie slag te staan. Slachtoffer was Den Helder Suns.

Buffet en basketbal

Vóór de wedstrijd werd er voor degenen die zich daarvoor opgegeven hadden, een Chinees buffet geserveerd door restaurant Azië. De deelnemers konden genieten van een goed buffet en daarna een puike basketbalwedstrijd tegen Den Helder Suns.

Wedstrijdverslag

In de eerste minuut kwam Den Helder Suns één punt voor te staan. Coach Radenko Varagic plaatste een opmerking richting de scheidsrechters en dat kostte hem een technische fout. De vrije worp van Den Helder was raak: 0-1.

Dat kwam voor Den Helder het dichtst in de buurt van de zege, want BAL nam het voortouw en liet Den Helder achter zich. Den Helder bleef proberen en wist met enkele driepunters de voorsprong van BAL onder druk te zetten, maar BAL gaf een koekje van eigen deeg en wist de winst vast te houden en zelfs verder uit te bouwen.

Nog één bijzonder voorval. De spelers van BAL die op de bank zaten, konden hun enthousiasme over het positieve wedstrijdverloop niet beteugelen en gaven blijk van hun begeestering door al staande hun team aan te sporen. Volgens de spelregels mag dat niet en hoewel het zelden voorkomt dat dit bestraft wordt, was dit nu wel het geval. De tweede technische fout, deze keer voor de bank, was het resultaat.

Voor de wedstrijd had dit echter geen gevolg. BAL bleef scoren en na 22-15 (Q1), 44-32 (Q2), 63-46 (Q3) werd de eindstand 85-68. In de laatste minuten stuurde coach Radenko nog enkele jeugdspelers het veld in.

BAL weet zich door deze overwinning op de vierde plaats in de competitie te nestelen.

Volgende thuiswedstrijd

De komende weken speelt BAL een aantal uitwedstrijden. De eerstvolgende thuiswedstrijd, op zaterdag 23 december tegen Donar Groningen, wordt weer speciaal. BAL viert dan in de aanloop naar kerstmis het ‘Foute Kersttruien’-feest en dat staat garant voor een gezellige avond.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie