Expositie van 60 jaar levenservaring door Henny Prinsen en Jan Spaan

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Op 18 en 19 november van 13.00 – 17.00 uur kun je bij de Sint Theuniskapel in Weert genieten van de bijzondere expo ‘Levenskunst’. Je kunt diverse kunstwerken bekijken van twee jubilerende cursisten elementair tekenen en schilderen van RICK uit Weert. Henny Prinsen volgt de cursus al 35 jaar, Jan Spaan 25 jaar. Beiden maken hun kunst onder begeleiding van kunstenaar en docent Theo Vleeshouwers. 

De term ‘levenskunst’ slaat niet alleen op het omgaan met kunst, maar ook op het leven dat een kunst op zich is. De groep amateurkunstenaars, die lessen volgt op donderdagavond, is een zeer gemêleerde groep, waarbinnen heel wat levensvisies en –ervaringen heersen. Die immateriële rijkdom vertaalt zich naar prachtige kunst die ieder in zijn eigen tempo en binnen zijn eigen traject maakt. 

Zo ook Henny; haar stijl kenmerkt zich door kleur. Vooral heldere kleuren die ze tegenover elkaar zet in strakke vlakken of met textuur en expressionistische toets. De composities worden vooral gezocht in bestaande afbeeldingen of een samenvoeging daarvan. De wat vrijere composities zijn het resultaat van associatieve opdrachten.

Jan is iemand die van de natuur houdt. Hij werkt vaak met landschappen, al dan niet met vreemde elementen of bijzondere standpunten. In mapjes bewaart hij afbeeldingen die interessant voor hem kunnen zijn bij een (toekomstige) opdracht. Na een collage maakt hij van zijn compositie een vertaling op doek. 

Docent Theo Vleeshouwers gaat, na 44 jaar de cursus Elementair tekenen en schilderen bij RICK te hebben gegeven, met pensioen. Theo: “Alle deelnemers hebben via hun kunst een deel van hun leven vertolkt en een bewustwordingsproces doorlopen. Ik mocht daar bij zijn, dank aan allen!”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie