Informatiebijeenkomst over Omgevingswet voor professionals

Plaats een reactie

Op 1 januari 2024 wordt de Omgevingswet ingevoerd. Deze wet vervangt de bestaande wetten voor de fysieke leefomgeving en brengt grote veranderingen met zich mee. De gemeente Weert vindt het belangrijk om betrokken partijen hier goed over te informeren. Daarom organiseert de gemeente op donderdagavond 30 november een informatieavond voor professionals. Deze avond is bedoeld voor architecten, aannemers, adviesbureaus, projectontwikkelaars en andere professionele partijen die betrokken zijn bij vergunningaanvragen in de gemeente Weert. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 21 november via www.weert.nl/aanmeldenow.

Wethouder Wendy van Eijk: “We willen ervoor zorgen dat professionals in onze gemeente goed geïnformeerd zijn over de Omgevingswet. Zij hebben zelf initiatieven en zijn vaak een belangrijke schakel met inwoners die bijvoorbeeld (ver)bouw plannen hebben. Daarin pakken we als gemeente graag onze rol door onder andere deze avond te organiseren.”

De Omgevingswet

De Omgevingswet bundelt alle nu nog gefragmenteerde wetten en bijbehorende regelgevingen voor het fysieke domein. Het doel: minder regels, meer samenhang, snellere procedures en meer ruimte voor initiatieven. Daarvoor gaat het hele systeem zoals we het nu kennen op de schop. Zo worden alle bestemmingsplannen omgebouwd tot één totaal Omgevingsplan en moeten vergunningaanvragen straks gedaan worden via het Omgevingsloket.

Informatieavond

De gemeente Weert organiseert donderdag 30 november een informatieavond om professionals bij te praten over de veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt en hoe dit in Weert geregeld is. Deze avond is bedoeld voor architecten, aannemers, adviesbureaus, projectontwikkelaars en andere partijen die betrokken zijn bij vergunningaanvragen in de gemeente Weert. Tijdens deze avond informeert Wim Tijssen, adviseur en docent fysieke leefomgeving, de deelnemers over de Omgevingswet en wat er gaat veranderen ten opzichte van de huidige wetgeving. Aan het einde van de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De informatieavond vindt plaats op donderdag 30 november 2023 om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis van de gemeente Weert (Wilhelminasingel 101, Weert). Je kunt inlopen vanaf 19.00 uur. Naar verwachting duurt de avond tot 21.30 uur. Aanmelding is verplicht.

Aanmelden

Ben je een professional die betrokken is bij vergunningaanvragen in de gemeente Weert? En wil je bij deze avond aanwezig zijn? Meld je dan aan via www.weert.nl/aanmeldenow. Dit kan tot 21 november 2023. Meld je tijdig aan, want vol is vol. Deelname is gratis.

Meer informatie over de Omgevingswet is te vinden via www.weert.nl/omgevingswet.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie