Laatste Bachcantate uitvoering van 2023 in St. Nicolaaskerk van Heythuysen

Heythuysen – Op zondagavond 10 december brengen het koor, het orkest en de solisten van Bach Cantates Heythuysen de Bach adventscantate BWV 147a, getiteld “Herz und Mund und Tat und Leben”, ten gehore. De oorspronkelijke versie werd gecomponeerd door J.S. Bach in 1716, gevolgd door een tweede versie in 1723.

Om 19.30 uur opent dirigent Luc Jakobs de avond met een korte inleiding, waarin hij achtergrondinformatie deelt over deze bijzondere cantate. Hierna leidt hij alle aanwezigen in een vierstemmige studie van het slotkoraal. Aan het einde van de cantate nodigt hij het publiek uit om dit koraal samen met het koor te zingen, wat een unieke ervaring belooft te zijn. Na de repetitie voeren het koor, het orkest en de solisten de gehele cantate uit. Het slotkoraal wordt herhaald, en het publiek wordt aangemoedigd om actief deel te nemen.

De solisten voor deze uitvoering zijn Liesbeth Schepers, Ann Baptist, Ton Gerrits en Jacques van der Aart. De Bachcantates in de St. Nicolaaskerk in Heythuysen. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.