‘Problemen’ bij opening Huis van Nicolaas

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Het Huis van Nicolaas in Weert heeft gisterochtend haar deuren weer geopend. Dat ging bijna fout omdat de Piet die verantwoordelijk was voor de sleutel deze nergens kon vinden (zie video). Gelukkig wist de Hoofdpiet het probleem op te lossen en konden de eerste kinderen de verschillende kamers van het Huis bezoeken. En natuurlijk was ook Sinterklaas aanwezig om alle tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst te nemen.

Kamers

In het Huis van Nicolaas zijn verschillende kamers te bezoeken. Zo zie je in de bakkerij Pieten aan het werk die pepernoten, speculaas en taai taai aan het maken zijn. Je kunt een kijkje nemen in de slaapkamer van de Pieten en is er een tuinkamer waar een vogeltje vrolijk zijn sinterklaasliedjes fluit. Verder is er een schoollokaal, een kapsalon, de stal van Ozosnel, een postkamer en zelfs een stoomboot waarin je kunt ervaren hoe het is om van Spanje naar Nederland te varen.

Informatie

Op de website, www.huisvannicolaas.nl, is meer informatie te vinden over de openingstijden en entreeprijzen van het Huis van Nicolaas. Ook zie je waar de volwassenen hun auto het beste kunnen parkeren. En verder is er op deze site ook te lezen dat het Huis van Nicolaas nog wel wat vrijwilligers kan gebruiken.

In deze video nemen we een kijkje in het Huis van Nicolaas en zien we hoe het probleem met de sleutel werd opgelost: https://youtu.be/TP2EEMgvMIY


Een fotobijdrage van o.a. Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie