Sinterklaas krijgt een hartverwarmend onthaal in Weert

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zijn veilig aangekomen in Weert en werden met open armen ontvangen door een enthousiaste menigte op Werthaboulevard. Iets voor 14.00 uur ging de Stadsbrug omhoog, en daar verscheen de goedheiligman met zijn gevolg op het binnenvaartschip genaamd ‘Spanje’.

Langs de kade stonden honderden kinderen vol spanning te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Zodra het schip was aangemeerd, werd de Sint hartelijk verwelkomd door de wethouders Martijn van den Heuvel en Suzanne Winters. De kinderen van IKC Laar stonden paraat om Sinterklaas een prachtig knutselwerk te overhandigen.

Na de feestelijke begroeting stapte Sinterklaas op zijn trouwe paard en trok hij onder muzikale begeleiding naar Museum W. Langs de route stonden opnieuw honderden mensen, jong en oud, klaar om de goedheiligman met warmte te ontvangen. Ook burgemeester Vlecken was bij Museum W aanwezig om Sinterklaas welkom te heten.


Fotobijdragen van Carlo van Hout en Theo Van de Winkel