Vluchtstrookrijders op de bon na ongeval op A2 bij Weert

112 Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zaterdag rond 12.20 uur vond er een verkeersongeval plaats op snelweg A2 bij Weert, in zuidelijke rijrichting. Het incident deed zich voor net voor de afrit bij Swartbroek/Kelpen-Oler, waar een personenauto en een bestelbus met elkaar in aanraking kwamen. Gelukkig raakte niemand gewond, en alle zes betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Beide voertuigen liepen schade op, waarbij de personenauto zodanig beschadigd was dat deze door een berger moest worden afgesleept. De linker rijstrook werd afgesloten voor het verkeer. Er ontstond een file tot aan Weert-Noord.

Vluchtstrookijders

Tijdens het afhandelen van het ongeval probeerden een aantal automobilisten via de vluchtstrook een snellere route te nemen. De politie stopte de voertuigen voor het opmaken van processen-verbaal. Hoewel meerdere automobilisten zich schuldig maakten aan deze overtreding, slaagde de politie erin ten minste drie automobilisten te beboeten.

Het negeren van het verbod om over de vluchtstrook te rijden resulteert volgens het Openbaar Ministerie in een boete van 420 euro (exclusief administratiekosten).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie