Weert zet lokale ondernemers in de schijnwerpers

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Vandaag, op de Dag van de Ondernemer, heeft wethouder Martijn van den Heuvel een aantal ondernemers in het zonnetje gezet en bedankt voor hun grote bijdrage aan onze samenleving. Van den Heuvel ging samen met o.a. Roy van de Moosdijk van MKB Midden-Limburg op pad om de ondernemers te verrassen.

Het is volgens de gemeente Weert fijn om ondernemers te kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Dit jaar werd een bezoek gebracht aan een aantal ondernemers in het Weerterland die allen bezig zijn met toekomstgericht ondernemen. 

  • Allereerst ging de wethouder op bezoek bij Agro Wolters. De broers Frank en Maarten Wolters zijn in 2010 in het bedrijf van hun ouders begonnen. Omdat ze het bedrijf wilden specialiseren en doorgroeien werd in 2014 Agro Wolters geopend. Frank en Maarten hebben er, na eerst asperges en aardbeien te hebben verbouwd, uiteindelijk voor gekozen om zich alleen nog te focussen op prei, aardappelen en wortelen.
  • Daarna werd een bezoek gebracht aan ondernemers in Cwartier. Gevestigd in het voormalige stadhuis is Cwartier een sociale en creatieve broedplaats met ruimte voor kleine tot middelgrote ondernemers en organisaties. Een plek die letterlijk ruimte maakt voor ontmoetingen, innovatie, creatie, kansen en dus toekomstgericht ondernemen. Van de bekende koersballers in de hal tot winkeliers, creatieve collectieven, journalisten, ZZP-ers en (zorg)instellingen.
  • De route werd vervolgd richting industrieterrein Kampershoek, en wel naar de Fahrenheitstraat waar Multitube gevestigd is. Multitube is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen en assembleren van werkplek- en magazijninrichting voor de industrie en logistiek. Ze streven ernaar om processen van de klant significant te verbeteren met behulp van drie modulaire bouwsystemen.
  • Tot slot werd een bezoek gebracht aan Verheggen Interieurs aan de Roermondseweg in Weert. Hugo Verheggen is de trotse eigenaar en inmiddels de vierde generatie die met veel passie aan het roer staat van een mooi bedrijf met een voorliefde voor meubelen en houtbewerking. Naast een complete woninginrichting hebben zij ook een eigen interieurbouwbedrijf. Dit maatinterieur wordt o.a. geleverd en geplaatst in orthodontie-, huisarts-, en tandartspraktijken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Nederland en de grensregio.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Vandaag worden in heel Nederland ondernemers in het zonnetje gezet. Op deze dag vieren we het ondernemerschap en willen wij onze Weerter ondernemers bedanken voor hun durf, doorzettingsvermogen en passie voor ondernemerschap. Onze ondernemers creëren groei, banen en welvaart. Ze houden onze lokale economie draaiende en zorgen voor werkgelegenheid en dynamiek in onze samenleving. Innovatie, creativiteit, passie & denken in oplossingen. Weerter ondernemers… bedankt!”

Bekijk een video: https://youtu.be/R9c92iGnagQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie