Weerter binnenstad viert Sinterklaasfeest

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

De binnenstad van Weert maakt zich op voor tal van feestelijke Sinterklaasactiviteiten. Nadat ze op zondag 19 november per boot arriveerden staan de komende weken in de binnenstad in het teken van Sint, Pieten en héél veel cadeautjes en snoepgoed.

BIZ Ondernemers, de samenwerkende ondernemers van de binnenstad, organiseert in samenwerking met Stichting Huis van Nicolaas een feestelijke Pepernoten Party in de weekenden. Op zaterdagen worden bezoekers van de binnenstad verrast door Pieten die snoepgoed uitdelen.

Pietenstormbaan en muziek

Koopzondag 26 november staat er op de Markt een grote Pietenstormbaan, waar kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Samen met de Pieten kunnen ze oefenen hoe het is om over de verschillende hoge en steile daken van Weert te lopen.

Koopzondag 3 december staat de Pietenstormbaan op de Markt. De middag wordt daarnaast extra opgevrolijkt met de komst een feestelijke Pietenkapel, waarbij Sinterklaas misschien ook nog even een kijkje komt nemen.

Cadeautjesmaand

December is steevast de cadeautjesmaand en daarvoor kun je zéker in Weert terecht. Na de Sinterklaasperiode wordt het centrum extra aangekleed met veel kerstgroen in de straten en vindt een attractief programma aan winters vermaak plaats. Daarnaast pakken de ondernemers uit met Oh Dennendroom, een nieuw theatraal evenement op de Markt.

In de laatste maand van het jaar zijn er extra veel koopzondagen, namelijk op 3, 17, 24 en 31 december. Winkeliers openen dan de van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens koopzondagen kunnen bezoekers gratis parkeren in de gehele stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

Huis van Nicolaas

Een bezoek aan het centrum valt ideaal te combineren met een bezoekje aan het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. Gastlocatie is het Franciscus Huis aan de Biest. De deuren zijn in 2023 geopend van 20 november t/m 5 december, voor publiek van dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. Vooraf een tijdslot van aankomst reserveren wordt aanbevolen, dat kan via www.huisvannicolaas.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie