Wendy van Eijk is verkozen tot lijsttrekker van de Weerter VVD

Foto via Weerter VVD

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Weerter VVD van 17 september 2021 is Wendy van Eijk unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Van Eijk is sinds 2018 wethouder Financiën, Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting voor de Weerter VVD in het college van B&W.

Wendy van Eijk (48) is sinds 2014 politiek actief in de gemeente Weert. In 2014 is zij met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekomen. In 2018 heeft zij Frans van Eersel opgevolgd als wethouder namens de Weerter VVD. In de afgelopen jaren heeft zij zich onder andere ingezet voor een uitbreiding van het woningaanbod, de omvorming van kantoorpanden tot (starters)woningen en het stimuleren van bedrijvigheid. Ook heeft Van Eijk een aantal lastige dossiers weten vlot te trekken, zoals de relocatie van Vleesverwerkingsbedrijf Swinnen en de verkoop van niet-strategisch vastgoed. De gemeentefinanciën zijn door haar verder op orde gebracht.

Van Eijk: “Weert is een gemeente om van te houden. Dag in, dag uit zet ik mij in om Weert nog mooier te maken. Ik ben trots op de resultaten die we in de afgelopen vier jaar samen hebben behaald. Er is nog genoeg te doen. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen verder te bouwen aan Weert.”

De kieslijst van de Weerter VVD zal in november worden vastgesteld door de leden.