Inzameling vreemd en oud geld voor oogoperaties in derdewereldlanden

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Lionsclub Kempenbroek Weert Maaseik slaat de handen ineen met Albert Heijn-filialen in Weert en omstreken voor een grootschalige goede doelenactie genaamd ‘Vreemd en Oud Geld’. Deze actie, die deel uitmaakt van een landelijke samenwerking tussen supermarkten en verschillende Lionsclub Clubs, ondersteunt het waardevolle initiatief Fight for Sight.

97.666 staaroperaties

Sinds de lancering van de actie heeft Lionsclub Nederland al indrukwekkende resultaten geboekt. Een totaalbedrag van € 1.370.000 is bijeengebracht, wat gelijk staat aan 97.666 eenvoudige staaroperaties in arme derde wereldlanden. De opbrengst is een cruciale bijdrage aan het verbeteren van het zicht van duizenden mensen die anders geen toegang zouden hebben tot de noodzakelijke medische zorg.

Vreemd en oud geld

Jaarlijks worden maar liefst 1.280.000 munten en 25.000 bankbiljetten uit maar liefst 160 landen ingezameld. Elke munt en ieder bankbiljet, ongeacht hun staat van dienst, dragen bij aan dit nobele doel. Of het nu gaat om oud geld dat al jaren uit circulatie is of om de nieuwste munten, elke bijdrage wordt gewaardeerd en draagt bij aan het succes van de actie. Stichting Wilde Ganzen verhoogt de opbrengsten met 50%.

Meedoen

Lionsclub Kempenbroek Weert Maaseik roept alle inwoners van Weert en omstreken op om deel te nemen aan deze waardevolle actie door hun vreemde en oude valuta in te leveren (vanaf 1 december tot en met 31 januari) bij de deelnemende Albert Heijn-filialen. Een kleine bijdrage kan een groot verschil maken en het effect van staar in kwetsbare gemeenschappen verminderen.

De ‘Vreemd en Oud Geld’ actie is een prachtig voorbeeld van hoe lokale gemeenschappen kunnen samenwerken om wereldwijd een positieve impact te maken. Lionsclub Kempenbroek Weert Maaseik is trots op de steun die zij kan leveren en kijkt uit naar verdere samenwerkingen om de impact van Fight for Sight te vergroten.

Voor meer informatie over de actie ‘Vreemd en Oud Geld’ zie: https://www.vreemdenoudgeld.nl/de-actie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie