Familie Schuman verzorgt al 100 jaar marktkramen in Weert

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Afgelopen zaterdag werd de familie Schuman geëerd voor hun 100-jarige betrokkenheid bij de weekmarkt in Weert. In samenwerking met het gemeentearchief van Weert, vertegenwoordigd door Bert Lijnsveld, was een speciale kraam opgezet die de rijke geschiedenis van de marktkramen belichtte.

Bezoekers kregen de kans om door oude foto’s en krantenpagina’s te bekijken, waardoor een nostalgische reis door de tijd mogelijk werd. De kraam bij Museum W werd trok de aandacht van Weertenaren en toeristen.

Wethouder Suzanne Winters sprak haar waardering uit voor de familie Schuman namens de gemeente Weert en de marktondernemers. Ter ere van deze 100-jarige betrokkenheid ontving de familie Schuman een bloemenboeket en een felicitatieboek van de gemeente Weert. Frank Schuman zet momenteel de traditie voort door wekelijks de marktkramen in Weert op te zetten.

De familie Schuman heeft een indrukwekkende generatie-overstijgende betrokkenheid bij de weekmarkt in Weert. Het begon allemaal met Opa Willem Schuman, de oprichter van de traditie, die de basis legde voor de toekomstige generaties. Frens Schuman, Anton Schuman en nu Frank Schuman hebben het stokje doorgegeven en de marktkramen van Weert blijven een vertrouwd gezicht onder hun beheer.

Het feestje was niet alleen een viering van het verleden, maar ook een erkenning van de voortdurende bijdrage van de familie Schuman aan de levendigheid van Weert op zaterdag. De marktkramen zullen ongetwijfeld nog vele jaren een centrale rol blijven spelen in het centrum van Weert.

Bekijk een sfeerreportage van afgelopen zaterdag + historische bonusfoto’s beschikbaar gesteld door het gemeentearchief van Weert.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel en het Gemeentearchief Weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie