Testbericht NL-Alert op maandag 4 december

Archieffoto WdG - Een NL-alert uit het verleden

Op de eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Maandag 4 december 2023 wordt het volgende testbericht uitgezonden, tegelijkertijd met de sirenetest. 

NL-Alert is het alarmmiddel dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Met de NL-Alert test, kun je ervaren hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Je ontvangt het NL-Alert testbericht op je mobiele telefoon. Daarvoor moet je mobiel opgeladen zijn én aanstaan. 

Hoe weet ik dat het om een testbericht gaat en niet om een noodsituatie?

In het bericht staat dat het om een testbericht gaat. Het testbericht heeft de volgende tekst:

“NL-Alert 04-12-2023 12:00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english