Drachtige merrie bevrijd uit ijs op Schaapsdijk

112 Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

De hulpdiensten zijn woensdagochtend vlak na 11.00 uur gealarmeerd vanwege een dier in problemen aan de Schaapsdijk in Weert.

Twee voorbijgangers die in de buurt aan het werk waren hadden eerder die ochtend een paard in een weiland zien liggen. Toen ze een uur later terugkeerden zagen ze dat het paard er nog altijd lag, en nu aan het spartelen was. Hierop besloten ze het weiland in te lopen om poolshoogte te nemen. Ze constateerden dat het paard erg verzwakt was en zichzelf niet uit een bevroren plas water kon losmaken. Daarom alarmeerden ze de hulpdiensten.

Zowel de brandweer als de politie kwamen ter plaatse, evenals een dierenarts en de eigenaar van het grondgebied. De brandweer wist het paard met behulp van een tractor van de grondeigenaar uit het ijs te slepen, waarna het opgewarmd en door de dierenarts behandeld werd. Naast onderkoeling was er mogelijk sprake van een gebroken been. Bovendien bleek het paard drachtig te zijn.

Het paard moest echter zelfstandig op haar benen kunnen staan om vervoerd te kunnen worden voor verdere behandeling. Met een verreiker werd geprobeerd het paard hierbij te assisteren. Toen dit niet lukte, werd besloten het paard onder narcose te brengen. Vervolgens is het paard met een aanhanger vervoerd naar een stal om daar verder op te warmen en aan te sterken.

Bekijk een video https://youtu.be/1nqdeJgtsXM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie