Sluiting PARTY-time zeker niet met stille trom

Algemeen Human interest Weert 3 reacties 3 min. leestijd

“Let op! Geen afstapje.” – met die waarschuwing worden de klanten van PARTY-time in Weert bij binnenkomst op ludieke wijze verwelkomd. Al meer dan tien jaar kun je op de Maaspoort terecht voor talloze artikelen en outfits die nodig zijn om een leuk feestje te vieren. Of het nu gaat om vastelaovendj-outfits, kostuums en maskers voor Halloween of Tirolerkleding voor een Oktoberfest; Sjack Creemers heeft het in zijn assortiment. Voorlopig nog, want in mei sluit de Feestwinkel en Kadoshop definitief haar deuren.

Stoppen

“Na 24 jaar in Weert te zijn geweest en de pensioengerechtigde leeftijd te hebben bereikt is het tijd om een keer te stoppen”, zo vertelt Sjack Creemers, eigenaar van PARTY-time. Binnenkort eindigt het huurcontract van zijn winkelpand. “Om nog voor vele jaren bij te huren, dat zag ik niet meer zitten.”

Hoe het begon

In 1994 startte Sjack, samen met zijn vrouw, een feestwinkel in Helmond. Na een aantal jaren was deze zo uit zijn voegen gegroeid dat ze op zoek gingen naar een tweede winkelpand. Deze vonden ze in Weert, aan de Sint Maartenslaan. In de voormalige muziekwinkel van Johnny Hoes openden ze in 2000 een Weerter vestiging van PARTY-time. En daar zouden ze zo’n 10 jaar blijven zitten. Een collage van oude foto’s en krantenartikelen, jaren geleden gemaakt door Sjacks dochter, herinnert aan deze tijd. Toen het pand tegenover het NS-station plaats moest maken voor nieuwbouw verhuisde de feestwinkel naar de huidige locatie aan de Maaspoort.

Ballonnen

De voorgenomen sluiting van PARTY-time betekent niet dat Sjack achter de geraniums gaat zitten. “In de coronatijd hebben we ballonbox.nl opgezet. De winkel was dicht, er was geen omzet. Toen zijn we ballonnen gaan versturen met kaarten en cadeautjes. Dat heeft inmiddels zo’n vlucht genomen dat we daar mee door kunnen gaan. En dat zullen we dus blijven doen.” Sjack ziet hier ook een mooie kans voor een Weerter ondernemer die misschien nog een aantal vierkante meter in zijn of haar winkel over heeft om ballonnen met helium te verkopen. “Er is zeker handel in te halen”, zo vertelt hij. “Diegene mag gerust even contact met me opnemen.” 

Nog een paar maanden

Eind mei sluit PARTY-time definitief haar deuren. “Ik wil nog niet alles verklappen, maar ik wil er wel met een ‘BANG!!!’ uit gaan.” Wat dat betekent wil Creemers nog niet vertellen. “Dat moet een verrassing blijven. Maar het gaat niet met stille trom.”

In deze video blikt Sjack Creemers terug op 24 jaar PARTY-time in Weert. Zo vertelt hij onder andere over zijn relatie met Johnny Hoes en over de bijzondere ontmoetingen die hij in zijn winkel had met de Belgische zanger Eddy Wally.

Bekijk de video: https://youtu.be/OIJmJk8fjuE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties