Dröppelkes en Vêrkusköp gaan samen in de familieoptocht van Weert-Zuid

Algemeen Uitgelicht Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd
Familieoptocht Weert-Zuid - Fotograaf: Theo Van de Winkel

De 46ste familietocht op Weert-Zuid krijgt dit jaar een bijzonder tintje. “Vastelaovendj Same” is het devies, een principe dat ze bij V.V. De Vêrkusköp hoog in het vaandel hebben staan. Vastelaovendj wordt gevierd in heel Weert en daarbuiten.

Samenwerking Dröppelkes en Vêrkusköp

Toen ze bij V.V. De Vêrkusköp hoorden dat er op Leuken geen optocht kon plaatsvinden bij F.V. De Dröppelkes, was het snel duidelijk dat ze dat niet konden laten gebeuren. F.V. De Dröppelkes heeft in samenwerking met de optochtcommissie van De Vêrkusköp een plan uitgewerkt, waardoor heel Leuken kan deelnemen aan de optocht en Prins Tycho I en zijn gevolg de aandacht krijgen die ze verdienen.

‘Vastelaovendj Same, doe met ons mee!’

Heb je zin in een gezellige Vastelaovendj-zaterdag vol plezier? Doe dan mee met de 46ste familietocht op Weert-Zuid. Of je nu alleen, als duo, met een muziekgezelschap, grote of kleine groepen bent, het maakt niet uit… Iedere deelnemer is welkom bij deze optocht.

Bovendien maak je kans op mooie prijzen, met als hoogtepunten ’t Zilvere Kuuske, ’t Zilvere Verreke en de Knauwelprieës. Meld je aan op deze website: https://verkuskop.nl/opgave-femilie-optocht-2024

Kom kijken

Wil je de hele stoet feestvierders zien? Dat kan! De optocht start zaterdag 10 februari om 13.30 uur vanaf Buurthuis Moesel aan de Christinelaan. Helaas is de exacte route nog niet duidelijk vanwege werkzaamheden in de wijk Moesel. Houd daarom de social mediakanalen van De Vêrkusköp in de gaten voor de definitieve optochtroute.

Feesten na de optocht

Na de optocht is iedereen welkom in Buurtcentrum Moesel. Daar staat, naast de prijsuitreiking, een geweldige feestmiddag gepland met een DJ en artiesten die ervoor zorgen dat het dak eraf gaat. Als klap op de vuurpijl begint om 19.00 het Fieëst inne Vêrkusstâl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie