Kunstcentrum Weert spaart hard voor Vervormer XXVVIIII

Algemeen Kunst en Cultuur Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Kunstcentrum Weert

De kunstenaars van Stichting Kunstcentrum Weert gaan stug door met verschillende acties om geld in te zamelen voor de realisatie van het in het stadspark geplande kunstwerk de Vervormer XXVVIIII. Honderden Weertenaren hebben hard gewerkt aan hun bijdrage, de overweldigende hoeveelheid houtwerkstukken die vorig jaar zomer tentoongesteld zijn in de Paterskerk. 

Tentoonstelling en veiling

2024 begon goed met op 7 januari een tentoonstelling en veiling. De VerWeertHout kunstwerken van de kunstenaars zelf werden geveild. Opdat hun werk niet letterlijk in de Vervormer XXVVIIII zou verdwijnen, maar in plaats daarvan in de vorm van het opgebrachte geld gebruikt kan worden voor de realisatie van het beeld.

Naast de VerWeertHout kunstwerken werden verschillende door kunstenaars gedoneerde werken op deze dag geveild en verkocht. Het was een feestelijke dag met een goede sfeer onder de vele enthousiaste bezoekers en kopers.

Houtje bijdragen

Op deze dag werd ook een begin gemaakt met de verkoop van de exclusieve VerWeertHouten schrijfpennen. Houtkunstenaar Eddy Nijsen vervaardigde deze uitzonderlijke pennen uit het meer dan 2000 jaar oude hout. Pennen om geschiedenis mee te schrijven! Heb je interesse in zo’n prachtige pen? Ze zijn nog te koop via het Kunstcentrum. Neem hiervoor contact op met Inge De Monte.

De van oudsher aan de Weerter kunstenaars gelinkte Koldergallereej draagt ook een houtje bij aan de Vervormer XXVVIIII. De opbrengst van een aantal gedoneerde kunstwerken van onder andere Jan Tullemans en Fred Gubbels wordt gedoneerd aan het kunstwerk. De Koldergallereej wordt vrijdagavond 26 januari geopend in Café de Tramhalte. Op Aswoensdag 14 februari vanaf 20.30 uur vindt de traditionele Kolderveiling plaats.

De in november gestarte crowdfunding actie loopt ook nog door. Je kunt nog steeds doneren via https://whydonate.com/nl/fundraising/verweert-hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie