Onthulling nieuwe plavuis Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd

Op zaterdag 3 februari aanstaande zal de Rogstaekers Aod Preenseclub de plavuis onthullen ter ere van de vastelaovendjprinsen van 2023: Paul I (van Gansewinkel) en Kai I (van Gansewinkel).

Deze feestelijke onthulling vindt plaats omstreeks 13.45 uur in de Hegstraat, nabij de openbare fietsstalling. In het jaar 2023 deed zich in Weert de unieke situatie voor dat zowel vader als zoon van Gansewinkel tot de Rogstaekersprinsen werden uitgeroepen.

Winnende ontwerp

Het winnende ontwerp voor de plavuis van de prinsen van 2023 is vervaardigd door Aivi van Gansewinkel, dochter en zus van de prinsen. Aivi is verbonden aan de OBS Molenakker, de school waar jeugdprins Kai I vorig jaar nog op school zat.

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan het Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de binnenstad van Weert. Op dit moment sieren bijna 80 unieke plavuizen deze route.

De voormalige prinsen Paul I en Kai I hebben onlangs een presentatie gegeven op OBS Molenakker, waarin zij hun ervaringen als stadsprinsen deelden. Na de presentatie zijn de leerlingen, onder begeleiding van een vakdocente van RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie), aan de slag gegaan met het ontwerpen van de plavuis. Het ontwerp van Aivi van Gansewinkel werd uiteindelijk door de jury als het beste en mooiste beoordeeld.

Wandelgids

Voor de geïnteresseerden hebben de Aod Preense een full colour wandelgids uitgebracht, waarin de volledige wandelroute en diverse aanvullende toeristische informatie zijn opgenomen. Deze gids is verkrijgbaar bij de VVV (Bruna). Meer details over het Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club zijn beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie