Open huis bij vernieuwd Toon Hermans Huis Weert

Plaats een reactie

Op zondag 4 februari wordt stilgestaan bij Wereldkankerdag en het Toon Hermans Huis Weert nodigt je van harte uit. Je bent welkom tussen 10.30 en 15.30 uur op het adres Graaf Jacobstraat 1. De gastvrouwen en heren staan klaar om je alles te vertellen over het Huis en de activiteiten die er georganiseerd worden.

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. – aangesloten bij Instellingen Psycho Sociale Oncologie (IPSO) – is er voor mensen met kanker, maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Zij kunnen hier terecht voor contact met lotgenoten, een luisterend oor en activiteiten zoals yoga, wellness, kook- en creatieve workshops, wandelen en nog veel meer.

Positieve Gezondheid

“Onze activiteiten zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dat het bijdraagt blijkt uit recent onderzoek. Gasten ervaren een aantoonbare verbetering in hun mentaal welbevinden en kwaliteit van leven. Na de verbouwing zijn we nog beter in staat om onze gasten laagdrempelig te ontvangen”, aldus coördinator Bertien Nijnens. Bij de heropening van het huis op 27 januari is in de voortuin een kunstwerk onthuld dat de zes dimensies van Positieve Gezondheid uitbeeldt.

Onthulling Levenslessen

Vanwege Wereldkankerdag hebben alle IPSO-centra voor leven met en na kanker een mooi verbindend element gezocht. Alle centra hebben een oproep gedaan levenslessen in te dienen, deze zijn verzameld en ieder centrum stuurt één of enkele levenslessen naar IPSO Dat is ook in de regio Weert gebeurd tijdens de heropening van het Huis op 27 januari. Uit de ontvangen levenslessen is gekozen voor de spreuk ‘de kracht van aandacht … aandacht geeft kracht’.

Een spreuk die recht doet aan alle ingediende levenslessen en de doelstelling van het Huis. Tijdens de open dag zijn alle levenslessen te zien. Alle ingestuurde levenslessen van de IPSO-centra worden uiteindelijk gebundeld tot een boekje dat een hommage wordt aan de veerkracht van mensen die geraakt zijn door kanker.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie