Rik Verhagen en Fleur Janssen nieuw prinsenpaar C.V. De Heiknuiters

Fotograaf: Irene van Wel

Zaterdagavond zijn Rik Verhagen en Fleur Janssen uitgeroepen als het nieuwe prinsenpaar van C.V. de Heiknuiters in Altweerterheide.

Prins Rik I en prinses Fleur hebben elkaar anderhalf jaar geleden leren kennen op het slotconcert van Rowwen Hèze. De varkensstift op de gezichten liet de vonk overslaan en nu mogen ze samen tijdens de Vastelaovendj voorop gaan.

Prins Rik I is werkzaam in zijn eigen onderneming Verhagen Kozijnen. Rik is gespecialiseerd in het plaatsen van kunststof kozijnen en alles wat daarbij komt kijken. Prinses Fleur studeert Social Work en loopt stage bij Reclassering Nederland in Eindhoven als toezichthouder. Waar nodig helpt ze prins Rik graag als hij een handje te kort komt. Rik is geboren en getogen in Altweerterheide, en zoals hij zelf zegt: ‘Geboren, getogen en gaon heej noeëts mieër weg’. Prinses Fleur komt uit Nederweert en woont nu op Schoor. Samen hebben ze een huisje op het oog in Altweerterheide.

Naast het werken hebben ze ook een aantal hobby’s. Rik gaat graag een potje darten bij de Moeësdiêk op vrijdagavond en in de zomermaanden kun je hem vinden op de tennisbaan bij TCA. Fleur handbalt bij Meos Handbal in Nederweert en reist daarmee het hele land af in de competitie. Ook beheert ze de sociale media van de handbalclub en staat ze elk jaar klaar als hoofdleiding tijdens het handbalkamp.

Verder is prins Rik I geen onbekende in Altweerterheide. Hij is al jaren een bekend gezicht bij KVW Altweerterheide. Van leiding, tot hoofdleiding tot chef aanhangwagen, niets is hem te veel. Daarnaast helpt hij ieder jaar bij de organisatie van de Avond4Daagse in Altweerterheide. Doordat de ouders van prins Rik I altijd deel hebben uitgemaakt van de Raad van 11 van de Heiknuiters, is de Vastelaovendj bij hem met de paplepel ingegoten. Het maakt voor prins Rik I dan ook niet uit of het winter, zomer, herfst of lente is, hij draait áltijd vastelaovundjmuziek.

De keuze voor de adjudanten was geen moeilijke. De eerste adjudant is Guus Kessels. Guus komt uit Ell, maar is al jaren te vinden bij de V.V. de Tupkes in Altweerterheide. De tweede adjudant is Sven Lemmers. Samen met zijn vriendin Esmee van Deursen en hondje Lou woont hij in Nederweert en ze zijn ook samen lid van V.V. Gekkewêrk. De laatste adjudant is Nina Konings. Nina komt uit Ospeldijk en is ook lid van V.V. Gekkewêrk, daarnaast is ze ook al lange tijd een hele goede vriendin van prinses Fleur.

Prins Rik I en prinses Fleur hebben samen gekozen voor de orde van ’T gekke tupke. Gekke staat voor V.V. Gekkewêrk – de vereniging waar we lid van zijn –  Tupke staat voor V.V. de Tupkes waar Prins Rik I voorheen meebouwde aan de wagens en nu nog met regelmaat te vinden is.

Samen zullen zij de Vastelaovendj van Altweerterheide voor gaan onder hun devies: Dees daag zétte vae ’t kezien aane kânt en gaon vae fieëste in ’t Heiknuiterlând!