Ruud Teunissen is de nieuwe Rogstaekersprins

1 reactie
Fotograaf: Loes Mennen | Flitzer Fotografie

In 2024 gaat Ruud Teunissen de Wieërter vastelaovendj voor als 78ste Stadspreens van De Rogstaekers. Ruud is de zoon van Frans Teunissen en Annelies Kuijpers en een kleinzoon van ‘Daan Tuuënisse vanne Binnemuuële’ aan de Wilhelminasingel. Hij is 50 jaar geleden geboren in ’t Sint Jans Gasthuis aan de Vogelsbleek. Veel mensen zullen de familie Teunissen nog kennen van de “Koffieshop ‘t Trefpunt” in Winkelcentrum de Munt, tegenover de Albert Heijn.

Bekend gezicht in de horeca

Jarenlang was Ruud een bekend gezicht in de horeca van Weert en daarbuiten, tot een jaar of drie geleden Corona roet in het eten gooide. Gelukkig is hij vlot genoeg kunnen beginnen als werkbegeleider bij De Risse. Hier is plaats voor veel mensen die ergens anders lastig aan de bak komen. Dat deze hoogheid graag met mensen werkt, het liefst zo verschillend mogelijk, komt dus goed uit.

Vastelaovendj-virus

Als lid van ‘V.V. De Kuiters’ namen pap en mam de kleine Ruud en zus Renate al overal mee naartoe. In de buggy met een grote pruik en het gezicht vol schmink werden de kinderen al besmet met het heerlijke vastelaovendj-virus. Als opgroeiende jongen werd de hoogheid lid van ‘V.V. De Ketsers’ en was hij als wagenbouwer actief bij ‘V.V. De Flabusse’. Dus de Groeëte Rogstaekersoptocht is al bekend terrein.

Met de ‘Kloeëtmejoeërs’ werd menig feest bezocht en toen in 1998 Noël I Seerden vanuit deze club de Wieërter vastelaovendj voor ging was Ruud een van zijn trotse adjudanten. Dat Vastelaovendj-seizoen was extra bijzonder want tijdens het Boorebâl werd hij voor een avond in de onecht verbonden met boerenbruid Wendy Driessens. Daar bleef het bij voor wat betreft relaties met vrouwen.

Boonte Aovendje, muziek, keuken en verf

Jarenlang heeft Ruud op de bühne van de Boonte Aovendje gestaan met de ‘Vastelaovendjzêngers’ en tegenwoordig is hij achter de schermen actief als grimeur en met de kleding. Zingen doet hij nog regelmatig bij Feestband Dial24 en als hij, al kuierend, onderweg is met een muziekje op zijn hoofd.

Verder staat hij nog eens graag in de keuken. Thuis of bij bevriende cateraars, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Maar het allerliefste is deze prins in de weer met wat verf of schmink. Op een muur, een raam of mooi gezicht.

De orde

Zijne dorstlustige hoogheid heeft de ‘Orde vanne Boonte Muuële’ ingesteld. De molen komt natuurlijk van de bakkerij van opa, die de ‘Binnemuuële’ heette en het bont komt van alle kleuren van de regenboog, omdat iedereen in deze geweldige vastelaovendj mee mag draaien!

Samen met zijn Adjudanten Marc Beelen, Frank Driessen en Roy Truijen zal preens Ruud I de Wieërter vastelaovendj kleur geven onder zijn devies: Vastelaovendj vör ederein, dao drejtj ’t um!

We spraken de dorstlustige hoogheid vlak voor de uitroeping. Bekijk de video: https://youtu.be/dkFT1M77j00.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie