Molens Weerterland in rouwstand

1 reactie
Sint Annamolen in rouwstand (foto door Jos Hebben)

Alle molens van de Molenstichting Weerterland staan in de regionale rouwstand vanwege het overlijden van Vincent van den Berg.

“Vincent was een duizendpoot op molengebied. Hij was tot 2018 als voorzitter actief voor de Molenstichting Weerterland waarna hij zijn eigen weg koos. We wensen zijn familie alle sterkte toe”, zo schrijft Molenstichting Weerterland op Facebook.

Een van de molens die in rouwstand staat is de Sint Annamolen op Keent. Van den Berg was “de kartrekker voor vele initiatieven voor de molen en drijvende kracht achter de communicatie en promotie van de Sint Anna. Daarnaast was hij een grensoverschrijdende regionaal verbinder tussen de molens van de Kempen-Broek. Het laatste jaar stond in het teken van de strijd die hij nu toch heeft moeten verliezen. Wij zullen hem heel erg missen”, aldus zijn collega’s.

Ook VZW Molennetwerk KempenBroek is in rouw. De vereniging vraagt “om alle molens in Vlaanderen en Nederland in de rouwstand te zetten uit respect en ter nagedachtenis van een inspirerend mens.”

Vincent van den Berg, tevens oud-prins Fun I van de Rogstaekers, leed al langer aan alvleesklierkanker. Op dinsdag 9 januari 2024 overleed hij op 74-jarige leeftijd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie