Wes van Goor is de nieuwe jeugdprins van de Rogstaekers

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd
Fotograaf: Loes Mennen | Flitzer Fotografie

De 11-jarige Wes van Goor gaat dit jaar de Wieërter Wichtervastelaovendj voor als jeugdprins Wes I van de Rogstaekers.

Samen met zijn ouders, tweelingzusje Saar (hij is 9 minuten ouder), grote broer Kai en hamster Theo woont de jeugdprins op het Heerspad op Laar, in het rijk van de Moêzevângers. Ook heeft hij nog een grote zus Boyenne. Mam is Chantal Gijsen, een dochter van oud-Piepkuûkesprins Ton van Pier van Gijsen Koeëb en Lenie van Wullemke Cloudt. Pap is Harold van Goor, een zoon van Fred en Annie van Goor van de Kedodder.

School en hobby’s

Doordeweeks kun je de kleine hoogheid vinden in groep 8 van IKC Laar, waar de allerliefste juf Maud hem wat probeert bij te leren. Daar heeft hij het prima naar zijn zin, maar veel liever vliegt hij op de velden van SV Laar de hele rechterkant af in de JO12-1. Daarnaast leeft hij zich twee keer per week uit bij Boxing Nederweert en als dát nog niet sportief genoeg is, gaat hij in de winter graag skiën in de Oostenrijkse bergen.

Orde

Of ’t nu thuis, op school, bij de voetbalclub of op ’n speelveldje op Laar is, Wes is een echte ‘batjakker’ die houdt van ‘kuiten’. Daarom heeft hij de ‘Orde vanne Kuitendje Batjakker’ ingesteld.

Adjudanten

Al toen hij klein was droomde hij van het prinsschap. Met een mantel en een steek speelde Wes al dat hij voorop ging in de polonaise. Zijn vriend Teun Strijbos is al vanaf groep 2 zijn “vaste adjudânt”, dus hij kan ook nu niet ontbreken. Tweelingzus Saar en haar beste ‘matti’ Mila Geraedts maken als adjudantes het jeugdprinselijk gezelschap compleet.

Samen met de Huppelpupkes en jeugdraad van elf gaan deze kinderen er een fantastische Vastelaovendj 2024 van maken, onder het devies van jeugdprijs Wes I: “Noow effe gein skië, bókse of voetballe, met dieëze vastelaovendj gaon vae same knalle!”

We spraken Wes vlak voor de uitroeping. Bekijk hier de video: https://youtu.be/AD42VETPYZg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie