Herinrichting Altweerterheide gaat volgende week van start

Aannemer KWS Infra B.V. begint volgende week met de herinrichting van de openbare ruimte in Altweerterheide. De werkzaamheden worden naar verwachting uitgevoerd tot en met september van dit jaar.

Fase 1 van het project gaat van start met de herinrichting van de Zoomweg. Deze werkzaamheden beginnen aanstaande maandag, 19 februari, en zullen naar verwachting duren tot 19 april.

Het project is onderverdeeld in 5 fases. Hieronder vind je een overzicht van de geplande data voor 2024. Het is belangrijk op te merken dat de voortgang van de werkzaamheden afhankelijk is van het weer en dat deze data nog kunnen veranderen.

  • Fase 1: 19 februari – 19 april: Zoomweg
  • Fase 2: 6 maart – 29 april – Herenvennenweg
  • Fase 3: 5 april – 24 mei – Bocholterweg richting Belgie
  • Fase 4: 27 mei – 29 augustus – Kern van Altweerterheide
  • Fase 5: 5 juli – 18 september – Bocholterweg richting Weert

Doel van de herinrichting

Het project heeft als doel het wonen in Altweerterheide, een dorpskern waarbij de prominente ligging in het Kempen~Broek naar voren komt (karakteristiek, natuurlijk en conform 30 km/u), aantrekkelijk en veilig te maken. Hiervoor wordt onder andere de bebouwde kom ingericht als 30 km/uur-zone, worden verhardingen vervangen, verdwijnt het beeld van een doorgaande weg (de Bocholterweg) en is er ruimte voor meer en gevarieerder groen.