Anti zinloos geweld tegel op Sint Raphaëlpad gewist

2 reacties

In maart van vorig jaar werd op het Sint Raphaëlpad een tegel tegen zinloos geweld onthuld in aanwezigheid van burgemeester Vlecken en de politiechef van Limburg.

De aanleiding voor het plaatsen van deze tegel was een incident op 2 juli 2022. Een politieagent, in zijn vrije tijd alert op zijn omgeving, nam een verdachte situatie waar op het Sint Raphaëlpad. Toen hij een persoon zag die een fiets tegen een muur sloeg, sprak hij de aanwezige personen aan, waarop hij een wijnfles tegen zijn hoofd kreeg geslagen. De agent liep verwondingen op en moest naar het ziekenhuis.

De vrouw die met de wijnfles sloeg werd veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur wegens haar daad van zinloos geweld, zoals de rechtbank het beschouwde. Als reactie hierop werd op 29 maart een tegel geplaatst met daarop een lieveheersbeestje, als symbool van verzet tegen zinloos geweld.

Nog geen jaar later bleek dat iemand dit positieve symbool niet op prijs stelde. Plotseling was de tegel blanco, het lieveheersbeestje verdwenen, en de tegel gebroken. Het lieveheersbeestje was opzettelijk verwijderd, maar de reden hiervoor blijft onbekend. Een medewerker van de gemeente controleerde of de tegel misschien was omgedraaid, maar dat bleek niet het geval te zijn.

De gemeente Weert hecht echter veel waarde aan het uitdragen van deze boodschap tegen zinloos geweld en heeft daarom een nieuwe tegel besteld met daarop een lieveheersbeestje, die binnenkort opnieuw zal worden geplaatst.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties