Streefbedrag van € 400.000 voor Zeb bereikt

Fantastisch nieuws voor de 4-jarige Zeb en zijn ouders: het benodigde bedrag van € 400.000,- voor zijn behandeling in een gespecialiseerd ziekenhuis in Italië is binnen. Een week na de start van de doneeractie is er voldoende geld binnengestroomd om het jongetje, dat al bijna drie jaar aan neuroblastoom lijdt, zijn laatste kans op genezing te bieden.

Donaties blijven welkom

Ondertussen lopen er nog talloze acties om Zeb en zijn ouders financieel te ondersteunen. Zij weten als geen ander hoe belangrijk is om veel geld binnen te halen voor het onderzoek naar en de behandeling van neuroblastoom en eventuele andere kinderen die in aanmerking komen voor niet-vergoede behandelingen in het buitenland.

In de statuten van de ‘Stichting Red Topper Zeb’ is dan ook vastgelegd wat er met de gelden gebeurt die overblijven na de afronding van het traject van Zeb, zo is te lezen op de speciaal daarvoor opgerichte website. Daar is ook te zien welke acties er voor de komende dagen en weken op touw zijn gezet om het gezin uit Weert naar Rome te helpen. Ondanks dat het streefbedrag van € 400.000 voor de behandeling van Zeb vandaag bereikt is gaan deze acties dus gewoon door.

Acties

Zo kun je vanaf 23 februari een salade à la Zeb eten bij De Brasser in Budel. Deze salade bevat allerlei ingrediënten met sterke smaken zoals pittige kaasjes, knoflookolijven en gedroogde ham – omdat Zeb vanwege zijn behandelingen enkel nog sterke smaken kan proeven. De salade kost € 15,- en de helft van dit bedrag komt ten goede van Stichting Red Topper Zeb.

Bij Pints & Pints in Nederweert kunnen kinderen uit de regio drie ochtenden bowlen voor Zeb. Het geld dat zij betalen voor drie kwartier bowlen en ranja drinken komt volledig ten goede van de actie. Inschrijven voor deze speciale ochtenden – die plaatsvinden op zaterdag 24 februari, woensdag 28 februari en zaterdag 2 maart – is noodzakelijk en kan via deze link.

Op zaterdag 24 februari vinden er op het plein van OBS Molenakker allerlei activiteiten plaats om geld in te zamelen voor Zeb. Zo komen er roofvogels waar kinderen mee op de foto mogen, zijn er oud-Hollandse spelen, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er voor iedereen diverse lekkere hapjes en drankjes. De entree bedraagt € 2,- voor toegang, ranja en iets lekkers voor de kinderen. De opbrengst van deze ochtend komt volledig ten goede van de stichting.

Eveneens op zaterdag 24 februari: een workshop Qi Gong en Tai Chi bij Flowtime Nederweert om donaties op te halen om de behandeling van Zeb te kunnen financieren. De workshop vindt plaats van 11.00 tot 12.00 uur en bij voldoende animo ook om 13.00 uur. Inschrijven kost € 15,- en kan via deze link.

Op zondag 25 februari staat het online te gebeuren: dan vindt er een online veiling plaats via Instagram. Van speelgoed tot kleding, tickets voor een voetbalwedstrijd, een luchtballonvaart en zelfs een ritje in een Porsche of Ferrari – tot 1 maart 20.00 uur kan er geboden worden op items in alle soorten en maten. Allemaal ‘samen voor Zeb’.

Knipbeurt nodig? Zeb en zijn vader Chris komen al jarenlang bij kapsalon Zanyar, waar je op maandag 4 maart met je knipbeurt, VIP-behandeling of aankoop van haarverzorgingsproducten bijdraagt aan de actie Red Topper Zeb. Alle opbrengsten van die dag komen ten goede aan het 4-jarige jongetje en de uit zijn naam opgerichte stichting.

Op zondag 10 maart vindt er bij Bee-j Bertje op Laar een Benefietdag plaats met vele activiteiten voor jong en oud. Livemuziek, springkussens, diverse verkoopstands, een grote tombola met prijzen, diverse eet- en drinkgelegenheden en nog veel meer. Ook de opbrengst van deze dag komt volledig ten goede van Stichting Red Topper Zeb.

Doneren

Meer over Zeb, zijn behandeling, de doneeractie en de vele acties die worden georganiseerd is te vinden op de website www.redtopperzeb.nl. Doneren kan via de website, of direct via deze link. Ook staan er verspreid door de regio talloze donatiebussen – een overzicht van alle locaties vind je hier.