Twaalf leerlingen Het College leggen Meesterproef Technasium af

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Het College

Op vrijdag 15 maart 2024 staat voor twaalf leerlingen van Het College Weert de Meesterproef op het programma. Op deze dag ronden de leerlingen het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ af; de eindfase van het laatste project van de examenleerlingen van het Technasium. Om dit te realiseren hebben de examenleerlingen alle vaardigheden die hen aangeleerd zijn tijdens hun middelbare schoolcarrière ingezet. Hierbij geven zij een presentatie aan zowel de opdrachtgever(s) als aan het publiek, wat zal dienen als het einde van hun project.

Opdracht

Voor de Meesterproef zochten de leerlingen naar een geschikte opdracht en naar een opdrachtgever met een bèta-technisch probleem. Na het formuleren van de opdracht hebben zij een bepaalde tijd gekregen om onderzoek te verrichten, waarbij ze door proefondervindelijk onderzoek de benodigde resultaten probeerden te behalen. Op vrijdag 15 maart mogen de leerlingen, na driekwart jaar, eindelijk het eindresultaat presenteren.

Deelnemers

Een overzicht van de deelnemers en de titel van hun Meesterproef:

  • Esmee Hölzken & Oscar Janssen: “Dementievriendelijk Design”
  • Nadine Pouwels & Maud Sniekers: “Balans in herstel: Mentale ondersteuning voor CVA-revalidanten”
  • Ruben Peeters & Sjoerd Vereijken: “Green walls: The road to better air quality in buildings”
  • Jim Sieben & Raf Stultiens: “OntWijk Misdaad”
  • Liselotte Aendekerk, Quinty van Assendelft, Axel Frenken & Floris Hofs: “De zelfstandige zorgunit”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie