V.V. De Vêrkusköp doneert mantels aan basisscholen Weert-Zuid

Ingestuurde foto

Vastelaovend vier je samen en is voor iedereen. Bij V.V. De Vêrkusköp hebben ze dit principe hoog in het vaandel staan en streven ze ernaar dit op diverse fronten bij te dragen aan het behoud van de Vastelaovendj.

Donatie

Dit jaar heeft de vereniging een mooie donatie gedaan aan de basisscholen van Weert-Zuid. Dankzij sponsoren is de jeugdraad van V.V. De Vêrkusköp namelijk volledig in het nieuw gestoken, waardoor de oude mantels beschikbaar kwamen. Deze mantels krijgen nu een tweede leven op verschillende basisscholen, waar ze nieuwe initiatieven ondersteunen en de traditie van Vastelaovendj aan de kinderen doorgeven. Het is volgens De Vêrkusköp fantastisch om te zien dat deze samenwerking tussen de scholen en Vastelaovendj-vereniging al heeft geleid tot een vernieuwd programma op de vrijdag voor Vastelaovendj en zelfs tot de oprichting van een scholenbattle tijdens de optocht.

Mantels al meteen in gebruik

Bij Brede School Moesel zijn ze bijzonder enthousiast over de nieuwe initiatieven. Dit jaar maken ze al meteen gebruik van de nieuwe mantels. Op maandag 5 februari vond een primeur plaats voor Brede School Moesel: voor het eerst werden er een echte jeugdprins en jeugdprinses, compleet met adjudanten, uitgeroepen. Dit was een mooi moment voor de hele school en een prachtige gelegenheid om de nieuwe mantels in te wijden. Het kersverse prinselijk gezelschap stond vol trots op het podium.

Prinsenpaar Quinten en Zoë

De jeugdprins en jeugdprinses van Brede School Moesel, Quinten en Zoë, samen met adjudanten Julie en Brent uit groep 4, vormen het prinselijk gezelschap van dit jaar. Het hoogtepunt voor deze hoogheden is natuurlijk de feestelijke optocht van de school op vrijdagochtend 9 februari. Tijdens deze optocht worden de creaties van alle klassen maar liefst drie keer rond de school getoond aan alle ouders, grootouders en andere belangstellenden.

Dat Vastelaovendj een feestelijke traditie is die alleen samen gevierd kan worden, wordt door de basisscholen van Weert-Zuid en V.V. de Vêrkusköp in ieder geval omarmd.