Boeren van Weert gaan gastlessen geven aan basisschoolleerlingen

Foto via: Boeren van Weert

In Nederland blijkt uit onderzoek dat veel kinderen geen idee hebben waar hun voedsel vandaan komt. Vereniging Boeren van Weert is bereid om hier verandering in te brengen. Ze gaan rechtstreeks de klas in om kinderen te leren over de oorsprong van hun eten. Want laten we eerlijk zijn, weten waar je eten vandaan komt, is essentieel.

Interactieve gastles

In samenwerking met Voergroep Zuid en Boeren van Nederweert is een interactieve gastles ontwikkeld voor basisschoolleerlingen in de regio Weert.

Tijdens deze interactieve les leren kinderen welke producten afkomstig zijn van bijvoorbeeld koeien, varkens, kippen en geiten. Bovendien zullen de boeren laten zien dat er in de agrarische sector weinig verspilling plaatsvindt; reststromen krijgen vaak een tweede leven. Zo wordt veevoer bijvoorbeeld gemaakt van restproducten zoals brood, koekjes en snoep uit de voedingsmiddelenindustrie. Deze waardevolle kennis delen Boeren van Weert graag met hun passie en expertise voor het vak.

Kinderen krijgen de gelegenheid om alle vragen te stellen. Bovendien bieden de Boeren van Weert de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij een van hun leden op locatie. Dit kan op afspraak. Kortom, een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen, leraren én de Boeren van Weert.

Contact

Ben je als basisschool geïnteresseerd in een gratis gastles? Neem dan contact op met Boeren van Weert via: [email protected]. Of bekijk de website: www.boerenvanweert.nl.