De Wieërter Gemeîndje wint de Wieërter Kwis

Algemeen Evenementen Weert Reageer 3 min. leestijd

Bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord zijn zondag de winnaars van de Wieërter Kwis 2024 bekend gemaakt. Vorige week zaterdag deden ruim honderd teams mee aan deze doe- en kennisquiz. Het team De Wieërter Gemeîndje is de winnaar geworden en mocht een tweetal cheques van in totaal 3.500 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag schenken zij aan het Huis van Nicolaas.

Geen drie op een rij

De afgelopen twee edities van de Wieërter Kwis werden gewonnen door het team Tognix. Een zuivere hattrick zou het niet worden want de vriendengroep is vanaf dit jaar de organisator van de quiz. De tien Tognixers namen het stokje over van de Ladies’ Circle Weert. Deze deden op hun beurt voor het eerst zelf mee aan de quiz en wisten verdienstelijk negende te worden.

En de winnaar is

De winaar van de vijfde editie van de Wieërter Kwis is het De Wieërter Gemeîndje. Dit team bestond uit 25 ambtenaren van de gemeente Weert, zo vertelt Peggy Figaroa: “Iedereen was dolenthousiast. Er waren er ongeveer twintig die geen ervaring hadden met deze quiz .. Wij (Peggy en medeteamleider Maartje Coolen, red.) hadden wat ervaring dus wij hadden onze tactiek een half uur voordat de quiz begon met ze besproken”. En dat heeft dus geholpen: team De Wieërter Gemeîndje mag zich de winnaar van dit jaar noemen. Over die tactiek willen de dames verder overigens niet veel meer kwijt. Die bewaren ze voor volgend jaar.

Er komt een vervolg

Alle deelnemers aan de Wieërter Kwis is gevraagd een enquete in te vullen. Hierin werd onder andere gevraagd of ze bij een volgende editie weer mee zouden doen en wanneer die dan zou moeten plaatsvinden. “We zien dat ongeveer 85 procent volgend jaar weer een quiz wil…”, zo vertelt Roy Janssen van de organisatie. “… Dat hebben wij in beraad genomen en ook besloten dat we dat zeker gaan doen”. Een precieze datum hiervoor is nog niet geprikt maar deze zal waarschijnlijk halverwege maart 2025 zijn, zo laat de organisatie ons weten.

Dit zijn de tien beste teams van dit jaar

  1. De Wieërter Gemeîndje
  2. Wieërter Mix
  3. Dampende Laptops
  4. Scouting Sint Maarten
  5. Team ambiance
  6. N-XT Accountants en Adviseurs | Consultants
  7. Stichting Bospop
  8. Det Wieërt noeëts niks
  9. Liadies’ Circle Weert
  10. Wearse Moele

In deze video blikken we met Roy Janssen terug op de Wieërter Kwis 2024 en zien we hoe blij Peggy Figaroa en Maartje Coolen van het team De Wieërter Gemeîndje zijn met hun winst: https://youtu.be/Ykth05gCEd4.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie