Dependance Burgerzaken Stramproy voortaan alleen op afspraak 

Algemeen Informatie Stramproy Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanaf dinsdag 2 april 2024 is de dependance van Burgerzaken in Stramproy uitsluitend nog op afspraak te bezoeken. De dependance gaat volledig op afspraak werken vanwege de grote piek in de aanvraag van reisdocumenten en de extra drukte die dit met zich meebrengt. Zo kunnen ze de drukte beter spreiden én voorkomen ze lange wachttijden voor bezoekers. 

Waar kun je voor terecht bij de dependance? 

Bij de dependance in Stramproy kun je terecht voor het regelen van diverse zaken. Bijvoorbeeld het aanvragen en ophalen van documenten zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, een verhuisaangifte doen en het aanvragen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Bekijk via de website of je voor jouw betreffende afspraak ook terecht kunt bij de dependance.

Drukte in aantal aanvragen nieuw reisdocument 

Er is dit jaar een piek in het aantal inwoners dat hun paspoort of identiteitskaart moeten vernieuwen. 10 jaar geleden, in 2014, ging de geldigheidsduur van paspoorten voor volwassenen namelijk van 5 naar 10 jaar. Het effect daarvan merken we dit jaar. We adviseren daarom om tijdig een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan te vragen. Zo weet je zeker dat het nieuwe reisdocument op tijd klaar is. Je kan de intake al digitaal starten, dat scheelt tijd. Natuurlijk kan dit ook bij de dependance aan de balie. 

Afspraak maken

Een afspraak kun je heel makkelijk online maken via de website van de gemeente Weert: www.weert.nl Uiteraard kan dit ook telefonisch, via (0495) 575 000. Het afhalen van je aangevraagde paspoort, identiteitskaart en rijbewijs kan wél nog zonder afspraak bij de dependance. 

De openingstijden van de dependance veranderen niet. Je kunt er terecht op dinsdagen en vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie