Gratis plant in Cranendonck voor tegel uit de tuin tijdens NK-tegelwippen

Plaats een reactie

Cranendonck – Op zaterdag 23 maart kunnen inwoners van de gemeente Cranendonck gratis planten verdienen tijdens het NK-tegelwippen. Haal de tegels of klinkers uit de tuin en ruil deze bij de gemeentewerf om voor bloeiende planten.

NK-tegelwippen

De tegels die je inlevert tellen mee voor het NK-tegelwippen. Dit is een landelijke actie met de vraag: welke gemeente in Nederland wipt de meeste tegels uit de tuin? Het aantal tegels dat op 23 maart wordt ingeleverd, wordt aangegeven bij de organisatie van het NK-tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels inlevert, wint ‘de gouden schep’.

Waarom tegel eruit, groen erin? 

Dat het warmer wordt en veel regent komt steeds vaker voor. Tegen deze hitte en wateroverlast kan iets gedaan worden, door tegels en klinkers uit de tuin te halen en planten terug te plaatsen. Water zakt zo beter weg in de bodem en het groen zorgt voor meer verkoeling in de tuin.

Hoe werkt de actie?

  • Ruil op zaterdag 23 maart tussen 9.00 uur en 12.00 uur tegels uit eigen tuin om op de gemeentewerf van gemeente Cranendonck, aan de Herenstraat 37 in Budel. 
  • Je mag minimaal één vierkante meter bestrating inleveren en ontvangt daarvoor 7 planten. Tip: één vierkante meter zijn 11 stoeptegels van 30 x 30 cm. 

De actie geldt alleen voor inwoners van de gemeente Cranendonck. Inwoners van de gemeente Weert en Nederweert mogen de tegels in de tuin laten liggen. Ben je benieuwd welke gemeentes er wel meedoen, bekijk dan de website van het NK-tegelwippen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie