OM eist 20 jaar cel voor fatale schietpartij Maarheeze

Algemeen Cranendonck Regio 1 reactie 3 min. leestijd

Maarheeze – In juni 2023 vindt aan De Vinnen in Maarheeze een schietincident plaats, waarbij een dodelijk slachtoffer valt. Een andere man raakt gewond. Een 31-jarige man uit Maarheeze stond vandaag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie eist twintig jaar gevangenisstraf tegen hem.

Het is zondag 25 juni 2023 rond 16.00 uur als twee mannen van 34 en 38 jaar een woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze op rijden. Nog voor zij de auto uitstappen, worden ze veelvuldig beschoten met een handvuurwapen. De 34-jarige man wordt ook nog ter plekke tegen zijn hoofd geschopt en overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. De 38-jarige man wordt geraakt in zijn bovenbeen en overgebracht naar het ziekenhuis.

Criminele circuit

De politie komt na meerdere meldingen van een schietincident snel ter plaatse. Een toenmalig 30-jarige bewoner van het woonwagenkamp wordt direct als verdachte aangehouden. Aan de politie verklaart hij: ‘Dan had hij me maar niet moeten afpersen.’ Naar eigen zeggen zag de man geen andere uitweg dan het dodelijke slachtoffer om het leven te brengen. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar uit het criminele circuit. Tussen hen zou een conflict zijn ontstaan. Een conflict dat op de dag van de schietpartij mogelijk uitgepraat zou worden. De verhalen over de precieze toedracht lopen echter uiteen.

Moord

Naar oordeel van het OM blijkt uit het dossier in ieder geval dat de verdachte met voorbedachten rade heeft gehandeld en daarom is er volgens het OM sprake van moord. De officier van justitie ging vandaag uitvoerig in op het criminele verleden van de verdachte. ‘Verdachte heeft ervoor gekozen om jaren in het criminele milieu te bivakkeren. Deze wereld wordt gekenmerkt door geweld en nietsontziend handelen jegens personen die daaruit willen stappen.’ Over de verklaring van de verdachte dat hij geen andere uitweg zag: ‘Verdachte had tal van andere keuzes kunnen maken. Naar de politie gaan en openheid geven. Verhuizen en uit het zicht van zijn rivaal verdwijnen. Desnoods naar het buitenland vertrekken. Allemaal betere keuzes dan de keuze die verdachte heeft gemaakt.’

Gelet op de feiten eist het OM twintig jaar gevangenisstraf tegen de verdachte voor moord en poging tot doodslag. De rechter doet over twee weken uitspraak.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie