Ondernemers uitgenodigd voor opening VVV-inspiratiepunt

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto symposium 'Kansen voor Toerisme & Recreatie'

Drie nieuwe VVV-inspiratiepunten, een kleurrijke toeristengids en binnenkort waarschijnlijk ook nog een elektrisch toeristentreintje – de leden van het Toeristisch Platform Weert hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. Zij nodigen Weerter ondernemers uit de toeristische en recreatieve sector dan ook van harte uit om aanstaande vrijdag 29 maart aanwezig te zijn bij de opening van het VVV-inspiratiepunt op Vakantiepark Weerterbergen om dit heuglijke feit samen met hen te vieren.

Toeristisch Platform Weert

Op 10 mei 2023 stelden de leden van Toeristisch Platform Weert zich voor aan het publiek. Deze ondernemers en afgevaardigden zetten zich sindsdien in om Weert meer op de kaart te zetten. Ze kijken naar de kansen die er zijn voor Weert op het gebied van recreatie en toerisme, zo vertelde wethouder Martijn van den Heuvel destijds. Zowel al bekende als nog verborgen parels proberen ze aan elkaar te verbinden. “We gaan de regio vertegenwoordigen met als doel meer toekomstige gasten te verleiden om naar Weert te komen”, zo vulde medeplatformlid en algemeen manager van Vakantiepark Weerterbergen Jos Coumans hem aan.

Toeristentrein verbindt

In letterlijke zin willen ze diverse Weerter parels aan elkaar verbinden door middel van een elektrisch toeristentreintje dat rijdt tussen Vakantiepark Weerterbergen, het Blauwe Meertje, de IJzeren Man en de historische binnenstad van Weert. Dat was een van de eerste initiatieven die het Toeristisch Platform graag gerealiseerd ziet worden en die wens lijkt in vervulling te gaan: eerder deze maand werd bekend dat het college van B&W een incidentele subsidie van maximaal € 65.102,- beschikbaar heeft gesteld aan vereniging ijzerenmanweert.nl. Deze vereniging gaat het toeristentreintje exploiteren. Als alles meezit gebeurt dat vanaf de komende meivakantie. Hiermee wordt het voor toeristen die verblijven in Vakantiepark Weerterbergen toegankelijker om andere Weerter parels te bezoeken, en daar profiteert iedereen van.

Opening VVV-inspiratiepunt

Voor inspiratie en informatie over al die parels kun je dan weer terecht bij de drie nieuwe VVV-inspiratiepunten die Weert binnenkort rijk is: één bij Museum W in de historische binnenstad, een bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en een bij Vakantiepark Weerterbergen. Daar vind je ook de spiksplinternieuwe kleurrijke toeristengids ‘Dit is Weert’, die vrijdag 29 maart wordt gepresenteerd tijdens de opening van het VVV-inspiratiepunt bij Vakantiepark Weerterbergen. Deze opening vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je hier als ondernemer bij aanwezig zijn? Meld je dan aan bij Caroline Schrurs via [email protected] of 06-81921374.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie