Toeristisch Platform Weert komt met nieuwe initiatieven en toeristentreintje

Algemeen Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Bij Roompot Vakantiepark Weerterbergen werd woensdag de eerste editie gehouden van het symposium ‘Kansen voor Toerisme & Recreatie’. Diverse sprekers gaven hun visie op het de kansen voor het toerisme in Weert. Dat toerisme voor Weert een belangrijke inkomstenbron is blijkt uit de cijfers: jaarlijks levert dit de binnenstad tussen de drie- en viermiljoen euro op. Daarnaast int de gemeente Weert zo’n anderhalf miljoen aan toeristenbelasting.

Op de toeristische kaart

Tijdens het symposium werden de leden van het Toeristisch Platform Weert voorgesteld. Deze groep van ondernemers en afgevaardigden van diverse organisaties gaan zich inzetten om Weert meer op de kaart te zetten.

Het platform telt zes leden: Jos Coumans (General Manager van Roompot Vakanties Weerterbergen), Jack Hermans (Klimbos Weert), Vincent van den Berg (Molennetwerk Kempenbroek), Hans Bovend’eerdt (Hoeve Lieshout) en Fred Romeijnders (Brasserie-Hotel Antje van de Statie). Namens de gemeente Weert is wethouder Martijn van den Heuvel vertegenwoordigd.

Kansen

“We kijken naar de kansen die er zijn voor Weert op het gebied van recreatie en toerisme”, aldus de wethouder. “De verborgen parels en de parels die we wel kennen, die proberen we aan elkaar te verbinden”. Mede-platform-lid Jos Coumans vult hem aan: “Bijvoorbeeld samen arrangementen maken. Er liggen kansen op het gebied van samen kijken hoe we ons samen moeten vermarkten .. We gaan de regio vertegenwoordigen met als doel om meer toekomstige gasten te verleiden om naar Weert te komen”.

Treintje

Een van de eerste initiatieven die het platform graag gerealiseerd ziet worden is een toeristisch treintje. Wethouder Van den Heuvel: “Een van mijn grote wensen is het treintje, of een busje, dat gaat rijden tussen de Weerterbergen, het Blauwe Meertje, De IJzeren Man en de binnenstad”. Coumans ziet dit idee wel zitten. “Niet alleen de Weerterbergen, ook de IJzeren Man en de ondernemers in de binnenstad gaan daar profijt van hebben”. Coumans: “Pin me niet vast op een datum, maar dat treintje gaat er komen”.

Extra toeristenbelasting

De toeristenbelasting is vanaf dit jaar in Weert verhoogd met 15 eurocent. Dat levert de gemeente op jaarbasis ongeveer € 94.000 extra op. Dit bedrag komt volledig terecht bij het Toeristisch Platform Weert, zo verzekerde wethouder Martijn van den Heuvel de aanwezigen. “Zij kunnen het gebruiken om initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme te bekostigen”.

In deze video vertelt wethouder Van den Heuvel welke sprekers tijdens het symposium de goed gevulde zaal toespraken en van nuttige tips voorzagen. Van Jos Coumans horen we wie er, naast zijn eigen gasten op de Weerterbergen, nog meer profijt hebben van het toeristentreintje dat door Weert moet gaan rijden: https://youtu.be/kEXdGGF_pgY.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties