Wereldse Weertenaren groot succes

Plaats een reactie

Het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Aldenborgh viert dit jaar zijn 17e lustrum. Op zondag 10 maart presenteerden de Aldenborgh samen met de harmonie St. Joseph 1880 een feestelijk programma in een uitverkocht Munttheater onder de titel “Wereldse Weertenaren in de geschiedenis”.

Kindsoldaat Jantje Kiggen uit de Molenstraat, Antje van de Statie, “cowboy” Pedro Juan Munnecom uit de Beekstraat en architect Louis Kooken uit de Molenstraat vormden de basis van dit unieke theaterprogramma.

Harmonie St. Joseph 1880, ook bekend als “de kerkelijke”, zorgde voor de muzikale inbreng, met als primeur de nieuwe compositie “Awaking” van Frits Kessels Jr.

Toneel, film, een gesproken column, toespraken en muziek brachten de “Wereldse Weertenaren” tot leven. Deze formule toont aan dat de geschiedenis van Weert allesbehalve saai is. Dit werd nog eens benadrukt door een staande ovatie van het publiek.

Zowel Harmonie St. Joseph 1880 als de Aldenborgh denken al aan een vervolg. Een uitgebreid verslag is te vinden op www.dealdenborgh.nl.


Een fotobijdrage van Erik van Herwijnen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie