Crossfit Warriors Weert officieel geopend door wethouder

Sport Reageer 2 min. leestijd

Zondag vond de officiële opening plaats van Crossfit Warriors Weert. Eigenaren David Winkelmolen en Bas Quaedackers verwelkomden geïnteresseerden om samen met wethouder van sport, Martijn van den Heuvel, de Crossfit Box aan de Graafschap Hornelaan 133 feestelijk te openen.

Een geëmotioneerde David deelde zijn ervaringen over de vele brainstormsessies aan zowel de keukentafel als aan de bar. Hoewel de ‘soft opening’ al op 1 april plaatsvond, was vandaag het officiële moment. Wethouder Martijn kreeg de eer om, bijgestaan door zijn eigen warrior, zijn zoon het lint te knippen.

Demonstraties

Vervolgens gaf headcoach Bas een demonstratie van een WOD (Workout Of the Day) om te laten zien wat Crossfit inhoudt. Crossfit, van oorsprong Amerikaans, richt zich op functionele oefeningen die constant worden gevarieerd en met hoge intensiteit worden uitgevoerd. Tijdens de demo WOD lieten zes atleten van verschillende niveaus en achtergronden zien wat Crossfit te bieden heeft.

Op eigen niveau

“Zoals je kan zien, iedereen kan Crossfitten, op zijn of haar eigen niveau. We hebben Hans, een ervaren atleet, die beresterk is en daarnaast iemand die net twee weken bezig, in dezelfde les. Zolang je er maar voor gaat en het beste uit jezelf haalt, coachen wij je om elke dag dat stapje beter te worden,” aldus headcoach en mede-eigenaar Bas Quaedackers.

Dankbaar

Mede-eigenaar David was overweldigd door de opkomst: “Zo fijn om te merken wat mensen ons gunnen. Je voelt de Crossfit Community en de positieve vibes. Dit is waar het ons om gaat, lekker met elkaar sporten, elke dag dat stukje beter worden. En juist die instelling maakt dat wij hier helemaal voor gaan. We leven deze mentaliteit en dragen dat uit samen met onze leden. Dat het zo druk zou worden was boven verwachting. Fijn dat ongeveer 100 atleten, vrienden, familie en bekenden deze mijlpaal met ons kwamen vieren. Dankbaar!!!”


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie