Derde editie KVW voor jongeren met een beperking

Foto via organisatie KVW voor jongeren met een beperking

Van 29 juli tot en met 2 augustus wordt de derde editie van de Kindervakantieweek voor jongeren uit de regio met een (verstandelijke) beperking of autisme georganiseerd. Vijf dagen lang kunnen de jongeren onder begeleiding meedoen aan sportieve, educatieve en ontspannende activiteiten.

Ontstaan KVW voor jongeren met een beperking

De organisatie is in handen van een gezin uit Weert met vijf kinderen, waarvan de oudste jongedame 20 jaar is. Ze heet Kaya en is geboren met het downsyndroom. Voor Kaya is er in de regio geen aanbod om deel te nemen aan de reguliere KVW. Sociale contacten opbouwen en onderhouden is lastig en ook passende sporten vinden in de regio is een uitdaging.

Drie jaar geleden besloot het gezin daarom een speciale KVW-week aan te bieden voor jongeren met een beperking. Het doel is het bevorderen van sociale contacten, zelfstandigheid en participatie. Dit bleek een succes: er zijn vriendschappen ontstaan, er is veel plezier gemaakt en er zijn grenzen verlegd.

Praktische informatie

  • Datum: 29 juli tot en met 2 augustus 2024
  • Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Meer informatie en aanmelden: [email protected]

Er is tijdens deze week plek voor 10 deelnemers. Zij worden begeleid door 5 begeleiders en vrijwilligers.