Juffen en meesters van Eduquaat en Meerderweert duiken de kroeg in

Eduquaat en Meerderweert samen op avontuur door de binnenstad

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

Woensdag is voor het eerst een gezamenlijke personeelsdag gehouden voor de onderwijsmedewerkers van Eduquaat en Meerderweert. Roulerend over twaalf Weerter horecazaken werden ze in gemixte teams uitgedaagd in onderhoudende pubquizen. Zo stond de middag in het teken van spelenderwijs ontmoeten, verbinden en kennismaken.

In totaal werken circa vijfhonderd mensen bij de twee schoolbesturen. Voor de eerste gezamenlijke personeelsdag trokken alle medewerkers de binnenstad van Weert in. Vervolgens liepen in brasserie-hotel Antje van de Statie, Proeflokaal de Weerter Stadsbrouwerij, café ’t Swaentje, café Tramhalt, Gotcha!, stadscafé de Soos en Jacks Pub, evenals in café de Gruyter, café ’t Kruuënke, Richard’s Bar, Theater de Huiskamer en Weerter Bazaar de competitieve gemoederen soms hoog op. Tussen 13.00 en 16.00 uur voltooide elke leerkracht drie pubquizen met de thema’s ‘de slimste mens’, ‘herexamen’ en ‘muziek’. En, zoals het elk onderwijsdier betaamt, wilde iedereen graag de beste zijn.

Quizmasters

Maar de quizmasters –  enthousiaste collega’s van zowel Eduquaat als Meerderweert – hielden het hoofd koel. Ze bleven strikt en begeleidden de laatste teams tijdens de finaleronde in De Bosuil, waar iedereen zich vanaf 16.00 uur verzamelde. Hier streden de kroegwinnaars om de eerste plek als slimste team, best scorende in herexamen en grootste in muziek, zodat uiteindelijk drie teams werden bekroond als eerste winnaar van het event. Het voltallige gezelschap genoot met een hapje en een drankje van een afsluitende happening. Deze werd muzikaal omlijst door twee muzikanten van RICK.

Al met al is het een zeer geslaagde middag geworden, waarover nog lang nagepraat zal worden. Het creëren van meer onderlinge verbinding tussen onderwijsmensen is in deze informele setting in ieder geval gelukt.

Bekijk een video: https://youtu.be/3XSXoDdwl4g


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie